Plante de apartament

#varza rosie #varza #vaza #creare vaza

Cum sa transformi o varza rosie intr-o vaza

Daca ai timp si indemanare si iti plac improvizatiile ingenioase, poti incerca sa realizezi aceasta vaza unicat, obtinuta dintr-o varza rosie, in care poti introduce orhidee sau alte flori care se potrivesc ca forma, lungime si culoare.


Obiecte necesare


- doua verze rosii, mari, proaspete, cu frunzele si nervurile tari
- un cutit lung, cu varf, bine ascutit, cu maner care se manuieste usor
- spuma pentru aranjamente florale (se gaseste la florarie) sau un burete mai compact
- foarfeca ascutita si/ sau cutter
- cel putin zece fire de flori, de preferat orhidee proaspete, cu tulpina tare si sanatoasa sau orice tip de flori mov/lila


Pasii necesari pentru realizarea aranjamentului cu varza


1. Taie si indeparteaza un patrat din interiorul verzei


Elibereaza-ti un perimetru de masa sau blatul de bucatarie si aseaza la indemana toate materialele si instrumentele necesare realizarii aranjamentului floral.

Spala putin varza pe frunzele exterioare si sterge-o cu o carpa uscata si curata. Taie un patrat in mijlocul verzei, exact in locul in care se afla cotorul de varza. Foloseste un cutit perfect ascutit, astfel incat sa nu franjuresti varza in interior.

Pentru a determina marimea patratului pe care sa-l lasi liber in interior, trebuie sa ai in vedere bucata de burete sau spuma in care vei fixa florile, in interiorul verzei.


2. Introdu patratul de spuma in interiorul verzei


Daca ai luat o bucata mai mare de spuma sau burete, trebuie sa decupezi cu ajutorul foarfecii sau cutterului un cub cu laturi egale. Acesta trebuie sa se incadreze perfect in locul decupat din interiorul verzei.

Ca sa-ti fie mai usor si sa eviti accidentele, ai putea folosi un blat de lemn drept suport.

Dupa asta, poti introduce apa, cu grija, in interior pana ce buretele este plin de apa.


3. Introdu florile in aranjament


Ia florile fir cu fir si rupe usor frunzele, lasand tulpina curata, numai cu flori pe ea. Cu ajutorul cutitului, taie varfurile tulpinelor in forma scutita, de sageata, ca sa le infigi mai usor in burete.

Introdu florile una cate una in patratul de burete aflat in interiorul verzei. Cele mai inalte flori ar trebui introduse chiar in mijloc, iar la exterior, poti introduce florile mai scurte, astfel incat fiecare fir sa fie frumos expus.

Daca folosesti mai multe tipuri de flori pentru acest aranjament, este recomandat sa pastrezi acceeasi nuanta respectiv mov sau lila pentru unitatea rezultatului. Florile salbatice sau de camp vor arata la fel de bine in acest aranjament, daca pastrezi echilibrul intre lungimile, textura si nuantele lor.

Truc: Poti incerca sa faci acelasi tip de aranjament floral original folosind o varza alba. In loc de orhidee mov, ai putea folosi orhidee albe, dar si trandafiri albi, margarete, crini, zambile albe, gerbera sau hortensie alba.

Lasa-ti imaginatia sa lucreze liber. Poti chiar schimba florile care formeaza aranjamentul, daca se usuca sau te plictisesti de ele. Poti lega florile cu o funda care sa se asorteze cu florile sau sa fie in contrast cu acestea.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului