Plante de apartament

# ingrijire violete africane #ingrijire violete #violete africane #ghiveci #violete

Cum sa schimbi in mod corect ghiveciul violetei africane

Violetele africane sunt plante care au o durata de viata mare, putand sa traiasca chiar si 50 de ani de zile. Pentru a le ajuta sa ajunga pana acolo, este necesart sa le ingrijesti cu atentie si sa te bucuri de tot parcursul lor. Uneori, acesta include in mod automat si replantarea intr-un alt ghiveci. Trucurile ce trebuie sa fie stiute sunt legate de ce tip de pamant este necesar sa folosesti, de momentul corect in care au nevoie sa fie mutate si de ce tip de ghiveci este bun pentru ele. Iata cateva informatii care te vor ajuta sa replantezi in alt ghiveci cu succes violeta africana:

 

1. Cand sa schimbi ghiveciul violetei africane

Cele mai multe dintre plantele cunoscute au nevoie de schimbarea ghiveciului atunci cand devin prea mari pentru cel pe care il au. Asadar in acel moment este bine sa fie cumparat un alt recipient mai mare unde sa se poata dezvolta usor si corect. Violeta africana are nevoie des de un alt ghiveci, uneori chiar o data sau de doua ori pe an. Modul in care se alege urmatorul ghiveci este prin masurarea frunzei si a raspandirii ei. Ghiveciul trebuie sa fie o treime din latimea maxima a frunzelor sale raspandite in exterior. Poate sa fie si mai mare, dar nu mai mic de atat. Momentul exact in care se face schimbarea nu este extrem de important pentru ca este o planta care creste in interiorul casei, asadar nu este influentata de anotimp foarte mult. Insa este benefic pentru ea sa nu fie deranjata atunci cand este in punctul maxim de crestere si dezvoltare. Trebuie asteptat pana cand are un repaos.

 

2. Mici trucuri pentru a replanta violeta africana

Atunci cand este scoasa din ghiveciul anterior, violeta africana are nevoie sa fie udata foarte bine de sub frunze sau sa fie pusa cu tot cu ghiveci o perioada in apa pentru a ajuta tranzitia si iesirea din vechiul recipient. Este in mod special important acest lucru la ghivecele din lut sau ceramica si mai putin la cele din plastic, de unde ea iese mai usor. Daca nu se intampla sa iasa usor din ghiveci, nu fortati. Este important sa ajutati planta sa nu fie lovita sau fortata. Poate chiar sa fie taiat ghiveciul anterior sau sa fie ajutat de un cutit in interior pentru a face tranzitia mai usoara. Pamantul utilizat trebuie sa fie corect pentru planta. Este bine de pus o parte argila, o parte nisip si o parte muschi de turba. Se poate pune si faina de oase. Pamantul se uda inainte de a fi plantata floarea acolo.

 

3. Cum se planteaza?

Unele instructiuni spun ca ai putea sa tai un pic din radacina de jos pentru cand planta e in elongatie. Altii spun ca se poate separa in bucati mai mici in ghivece diferite, dar numai pentru plantele vechi. Ce este important este ca are nevoie de umiditate crescuta pentru a se reface in totalitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare