Plante de apartament

#plante ofilite #salvare plante #plante de apartament #ingrijire plante de apartament

Cum sa salvezi o planta de la moarte

Ai uitat sa uzi planta sau a inceput sa se oflieasca aparent fara motiv? Nu te resemna cu ideea ca ai pierdut-o! O poti salva daca apelezi la cateva trucuri simple. Iata ce trebuie sa faci!

Indeparteaza frunzele uscate

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa indepartezi toate frunzele uscate. Inainte de a taia sau rupe frunzele, verifica daca la baza coditei exista muguri verzi si evita sa-i tai si pe acestia, deoarece de aici vor creste noile frunze.

Schimba ghiveciul si solul

Urmatorul pas este sa schimbi ghiveciul si solul in care ai plantat floarea. Achizitioneaza un ghiveci nou si spala-l bine inainte de a pune pamantul in el, pentru a distruge eventualii microbi ce-i pot face rau plantei. Ai grija sa cumperi un sol specific tipului de planta pe care o ai.

Verifica tulpina si radacinile

Inainte de a muta planta in ghiveciul pregatit, verifica-i cu atentie tulpina si radacina.

Ramurile sau tulpinile plantelor care par ofilite sau uscate, trebuie taiate. De asemenea, tija principala trebuie verificata tot prin taiere. Incepe sa tai doar cate putin, pana ajungi la partea verde a plantei. Vei vedea ca intr-o luna planta isi va reveni iar ramurile vor creste la loc.

Indeparteaza apoi solul de pe radacinile plantei, si clateste-le cu grija de solul ramas. Verifica apoi cu radacinile si indeparteaza-le pe cele uscate sau afectate de boli.

Planteaza planta in noul ghiveci si asigura-i necesarul de apa. Las-o apoi sa-si revina, udand-o regulat.

Asigura-i plantei substantele nutritive de care are nevoie

La fel ca si oamenii, plantele au nevoie de substante nutritive pentru o buna dezvoltare. Asadar, ii poti asigura plantei tale substantele nutritiv de care are nevoie adaugand in sol fertilizator (ai grija insa sa alegi unul specific pentru planta pe care o ai) sau pune in sol un plic folosit de ceai ori putin zat de cafea.

Sursa foto: gardeningknowhow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului