Plante de apartament

#aranjament floral plante uscate #potpourri #plante uscate #aranjament floral #creare aranjament floral

Cum sa realizezi aranjamene potpourri cu plante din propria gradina

Finalul sezonului de inflorire a plantelor poate fi un moment de-a dreptul deprimant. De aceea, e bine sa ai cateva flori uscate care sa iti aminteasca de minunea zilelor de vara. Un potpourri te va ajuta sa aduci frumusete si aroma in casa ta. Iata cum poti realiza un astfel de aranjament.

De ce ai nevoie

Sursa foto: gardeningknowhow.com

Cauta in gradina ta acele flori care, desi s-au uscat pe tulpina, inca isi mai pastreaza culoarea si arata bine, asa cum sunt galbenelele, muscatele, albastrelele, levantica, bujorii, trandafirii sau coada soricelului.

Cauta conuri si muguri de brad, ghinde, castane si pastai de plante care pot da textura aranjamentului.

Mai ai nevoie de coji de lamaie sau de portocala, care vor da parfum potpourri-ului. De asemenea, batoanele de scortisoara sau de vanilie, cuisoarele, anasonul, cu alte cuvinte, orice iti trece prin cap poate face parte din inedita piesa de decor.

Sursa foto: theblessedhearth.blogspot.com

Ai putea include in aranjament si frunze, insa acesta tind sa se sparga usor atunci cand se usuca. Cauta in schimb sa alegi frunze parfumate precum cele de muscata sau de viburnum, care sunt mai groase. Frunzele de salvie lasate sa se usuce arata nu doar bine, ci imprastie si o aroma foarte interesanta.

Lasa-le pe toate intinse pe o hartie, la soare, sa se usuce cat mai bine, pentru ca altfel vor putrezi.

Cum se realizeaza potpourri-ul

Sursa foto: treasureinanearthenvessel.blogspot.com

Trebuie sa alegi recipientul care va gazdui colectia ta de plante si flori uscate. Un sfat bun: nu folosi vase metalice, intrucat pot intra intr-o reactie chimica cu plantele si le pot schimba culoarea si mirosul.

Sursa foto: homeheaven.com.au

Cauta cosulete interesante din rachita sau din trestie ori vase ceramice sau din sticla. Cutiile din lemn sau chiar si un capac de la o cutie de pantofi poate deveni suport pentru potpourri daca il imbraci intr-un material placut.

Sursa foto: treasureinanearthenvessel.blogspot.com

Intrucat plantele uscate isi vor pierde in timp aroma, e bine sa le stropesti din cand in cand cu cateva picaturi din uleiul esential preferat. La un potpourri in care ai folosit mai multe flori de trandafir, de exemplu, tocmai uleiul de trandafiri ii poate imbogati aroma.

Sursa foto: driedflowercraft.co.uk

Pentru a face potpourri-ul cat mai interesant, alege-ti o tema - poate fi toamna, spre exemplu, iar culorile care predomina sa fie maro, caramiziu, galben. Sau o alta tematica sa fie pur si simplu condimentele, iar la potpourri sa folosesti elemente din bucatarie: vanilie, scortisoara, anason, cuisoare sau coaja de lamaie.

Sursa foto: treasureinanearthenvessel.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului