Plante de apartament

#plante de apartamentapa #ingrasaminte gradina

Cum sa preparai acasa ingrasamant natural pentru plantele de apartament

Plantele de apartament au nevoie de ingrasamant pentru a creste frumos, pentru a face flori si pentru a le prelungi speranta de viata. Asa cum oamenii au nevoie de vitamine, plantele au nevoie de nutrienti pe care si-i procura din ingrasaminte.

 

Daca iti doresti ca plantele tale sa fie sanatoase si frumoase, insa nu vrei sa apelezi la chimicale, trebuie sa stii ca exista cateva trucuri simple si la indemana cu ajutorul carora poti inlocui fertilizantii din comert.

Principalele minerale de care au plantele nevoie sunt: azot, fosfor si potasiu. Potrivit inginerului horticultor Oana Matei, aceste minerale pot fi asimilate din trei surse naturale. Potrivit acesteia exista trei moduri simple de a crea acasa fertilizanti naturali pentru plantele tale de apartament, folosind coji de banane, coji de oua si zat de cafea.

''Indiferent daca avem cateva ghivece de flori sau o gradina mare, avem nevoie sa hranim plantele pentru a inflori. Nu est intamplator ce am aici pe masa: sunt coji oua, zat de cafea, coji de banane, pe care le putem valorifica.

Bananele sunt foarte hranitoare pentru plante. Contin cantitati mari de potasiu, pe care plantele il valorifica si care le ajuta sa devina mai sanatoase si mai rezistente.

Pentru cojile de ou avem nevoie de 20 de coji de oua pe care va trebui sa le punem intr-un litru de apa si le fierbem. Dupa ce apa s-a racit vom folosi la fel pentru a feritiza plantele.

Zatul de cafea il imprastiem pe suprafata ghiveciului, insa contine cantitati mari de azot si ajuta planta'', a spus Oana Matei, inginer horticultor, potrivit antena3.ro.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare