Plante de apartament

# ghimbir ghiveci #crestere ghimbir #plantare ghimbir #ghimbir

Cum sa plantezi si sa cresti ghimbirul in ghiveci

Ghimbirul este unul dintre cele mai apreciate condimente dar si remedii naturiste pentru multe afectiuni. Stiai insa ca poti creste aceasta planta acasa, in ghiveci? Iata cat este de simplu!

De ce ai nevoie pentru a creste propriul ghimbir:

Radacina de ghimbir, pe care o gasesti in supermarket

un ghiveci

pamant pentru flori

Asemeni cartofilor, radacinile de ghimbir incoltesc. Daca ai deja o radacina de chimbir incoltita o poti folosi pentru a obtine o planta superba. Daca nu, adauga radacina de chimbir intr-un bol cu apa calduta timp de minimum trei ore. In acest mod se stimuleaza cresterea radacinilor.

Intre timp umple unul sau mai multe ghivece (in functie de cate plante doresti sa obtii) cu pamant pentru flori. Alege un pamant care nu retine prea multa apa. Adauga radacina de ghimbir in ghiveci si acoper-o cu pamant. Daca ghimbirul este deja incoltit, asaza-l cu coltul in sus. Ideal ar fi ca coltul acestuia sa stea deasupra solului, daca are mai mult de 1 cm.

Daca ghimbirul nu este incoltit, trebuie sa ai rabdare. Dureaza de la cateva zile pana la cateva saptamani ca planta sa incolteasca.

 

Tine ghiveciul intr-un loc calduros, deoarece ghimbirul adora caldura. Ideal este sa-i asiguri o sursa de caldura si in timpul iernii. Insa, in acelasi timp, asigura-te ca planta nu sta in bataia directa a razelor soarelui, dar ca are suficienta lumina naturala.

Pentru a te bucura de o planta superba, trebuie sa stii ca ghimbirul are nevoie de un sol in permanenta umed, insa nu trebuie udat mod exagerat, deoarece radacina acestuia va putrezi. 

De asemenea, cand planta creste are nevoie de pulverizari cu apa pe frunze, seara sau dimineata, inainte ca soarele sa rasara.

Sursa foto: naturebring.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare