Plante de apartament

#diy #cum sa #vase de teracota

Cum sa pictezi si sa decorezi vasele de teracota pentru a avea o gradina cocheta si ordonata

Atractive si ieftine, vasele de teracota sunt alegerea ideala pentru plantele din curtea sau terasa ta. O simpla vopsea alba le poate schimba total aspectul si te pot ajuta sa iti creezi o gradina cu un design cochet si ordonat.


De ce ai nevoie:

  • creion
  • guma de sters
  • rigla
  • benzi de mascare de latimi diferite
  • lama
  • vase de teracota cu farfurioara
  • vopsea
  • carpe moi
  • pensula moale


Pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

1. Vasele vechi de teracota trebuie mai intai curatate cu apa si cu sapun. Dupa ce le-ai spalat, lasa-le sa se usuce bine. Sterge-le apoi cu o carpa moale, pentru a indeparta praful si micile impuritati, deoarece acestea trebuie sa fie perfect curate inainte de a fi vopsite.

2. Hotaraste unde vei lasa dungile de naturale ale teracotei. Masoara de sus in jos si lasa-ti repere cu un creion in jurul circumferintei vasului. Aplica pe aceste spatii benzi de acoperire, apoi sterge cu maxima atentie urmele de creion.

3. Pentru a obtine o vopsea moale si semitransparenta, amestec-o cu cu putina apa. Foloseste o perie moale pentru a aplica vopseaua, apoi incepe sa vopsesti de jur imprejurul vasului, si nu de sus in jos, pe verticala. Lasa apoi vopseaua sa se usuce.

4. Imediat ce vopseaua s-a uscat complet, indeparteaza cu grija banda protectoare. Daca exista urme de vopsea, razuieste-le usor cu o lama. Sterge vasul cu o carpa umeda si imediat acesta este gata pentru plantare.


Cum mai poti decora vasele se teracota

Daca vrei mai multa culoare in gradina ta, poti imbraca vasele de teracota in autocolante viu colorate.



De asemenea, le poti decora cu creioane simple, taiate la capete sau bucati micute de lemn. Acestea le poti lipi foarte usor de jur imprejurul vasului.



Daca esti talentat poti face pe vasele de teracota diverse desene, precum peisaje sau flori.



In cazul in care vrei sa creezi o atmosfera vintage in gradina ta, poti vopsi vasele de teracota pastrand culorile lor naturale, imbinate cu nuante difuze de albastru.



Sursa foto: pompomemporium.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului