Plante de apartament

#plante de gradina #plante de apartament #bulbi #flori #plantare bulbi

Cum sa muti gradina in casa. Bulbii florilor de primavara iti ofera solutia!

O gradina de primavara poate fi amenajata si in interiorul locuintei tale. Nu ai neaparat nevoie de pamant fertil pentru a face unele plante sa se dezvolte si sa infloreasca in interiorul casei. Unii bulbi ai florilor din gradina ta pot sa se dezvolte si cu putina apa si pietris presarat pe fundul unui vas. Iata care sunt acestea!

1. Narcisele

In asteptarea verii, iti poti face inca de pe acum planuri pentru o gradina viu colorata in casa ta. Bulbii narciselor pot fi asezati in pahare inalte, cu cateva pietre asezate pe fundul acestora. Adauga un pic de apa si asteapta ca minunatele tale flori sa se iveasca.

2. Zambilele

Coloratele flori ale lunii martie vor arata superb intr-o vaza de un alb laptos. Pune bulbii zambilelor din timp in apa, adauga pietricele necesare pentru a fixa radacina plantei si vei avea un aranjament floral spectaculoes in casa ta.

3. Ceapa decorativa

Planta pitica are un ritm rapid de crestere in perioada lunii mai. Are nevoie insa si de putin sol pentru a scoate la iveala magnificele flori care tin pana in septembrie. Intr-un cos mic de rachita, asaza o folie si putin pamant pentru bulbii de ceapa pitica. Nu pune prea multi in cos. Planta are nevoie de spatiu pentru a se inmulti. Le poti planta din luna martie pana in mai.

4. Dalia cactus

Intr-un vas inalt de otel sau chiar de inox poti planta, incepand cu luna martie, un bulb de dalie cactus. Are nevoie de un strat de sol bogat si udari dese, dar in iulie vei avea o floare galbena minunata in living. Inaltimea acesteia ajunge la aproximativ un metru, asa ca este bine sa te asiguri ca si "ghiveciul" are o inaltime pe masura.

5. Mix de gladiole

Gladiolele de culori diferite vor inflori intr-o vaza un pic mai larga si cu inaltime de maxim 25 de centimetri. Adauga pe fundul vasului compost si un strat de pietris, bulbii si apoi inca un strat de compost. Din iulie vei avea un buchet de gladiole rasarite in vaza din camera ta. Inaltimea plantei este de 90 cm, din care 65-70 cm sunt cu flori. Bulbii pot fi plantati si in luna mai.

Sursa foto: paperblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului