Plante de apartament

#poinsetia #steaua craciunului #floare #planta #ghiveci #craciun

Cum sa mentii Poinsetia proaspata

steaua craciunului este o planta de apartament care se ingrijeste cu usurinta, insa daca nu cunosti anumite lucruri despre aceasta, este foarte posibil ca ea sa aiba de suferit si sa se ofileasca. Pentru a mentine planta proaspata si frumoasa, este necesar sa ai in vedere cateva trucuri.


1 In primul rand, este foarte important sa achizitionezi o planta sanatoasa , cu tulpina puternica . Floarea care are tilpinile mici si goale, frunzele ofilite si solul imbibat in apa are toate sansele sa aiba radacina putrezita. Pentru ca plantele se vand de obicei in ambalaje care iti iau ochii, ar fi bine totusi sa examinezi cu atentie floarea inainte a o cumpara.


2 De asemenea, inainte de a iesi cu floarea din magazin, ar fi bine sa o invelesti in totalitate intr-un celofan pentru a o feri de schimbarile bruste de temperatura. Steaua Craciunului nu suporta vantul, frigul si temperaturile scazute, chiar daca este vorba doar de drumul de la magazin pana in masina.


3 Cand ajungi cu floarea acasa, aseaz-o in dreptul unei ferestre, astfel incat sa aiba suficienta lumina, insa ai grija ca frunzele plantei sa nu stea lipite de geam pentru ca ele se pot deteriora din cauza frigului.

4 Asigura-te ca locul in care o pozitionezi atunci cand o aduci acasa, este locul in care planta va ramane. Steaua Craciunului este sensibila la mutari si miscari si se poate ofili daca intampina prea multe modificari in acest sens.

 

5 Noaptea acopera planta cu o cutie de carton pentru a te asigura ca nu primeste lumina absolut deloc, iar dimineata descoper-o si permite-i sa se bucure de lumina.

 


6 Inainte de a o pune la locul ei, daca ai impresia ca ghiveciul este prea mic sau pur si simplu nu iti place, il poti schimba cu unul mai mare si mai atragator. Este recomandat sa plantezi radacinile intr-ul sol care se dreneaza rapid.


7 In ceea ce priveste udarea, Steaua Craciunului poate rezista chiar si o saptamana fara apa, insa este recomandat totusi ca ea sa primeasca o cantitate mica de apa, o data la doua zile. Este foarte important sa nu pui niciun strop de apa in farfuriuta plantei pentru ca in acest fel radacinile acesteia pot putrezi.


8 Incearca sa mentii temperatura din camera in care se afla planta la cel putin 20 de grade. In acest fel Steaua Craciunului se va mentine proaspata si frumoasa.


9 O data la doua-trei saptamani  adauga un produs fertilizator pentru flori .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului