1. Pastreaza curatenia
Plantele atrag foarte repede praful, asadar este foarte important sa mentii curatenia zilnica in intregul birou. Sterge praful periodic, mai ales frunzele plantelor, deoarece acestea respira prin ele.
In general este bine sa stergi plantele cu o carpa umeda la fiecare doua luni, insa, in cazul in care mediul in care lucrezi este unul prea incarcat si aglomerat, ar fi bine sa le cureti mai des.
Nu uitiliza produse chimicale de curatare, ci doar apa simpla, deoarece acestea pot afecta planta.
La anumite intervale de timp, ar fi bine sa cureti planta de florile si frunzele ofilite. De asemenea, daca observi insecte sau alte organisme in plante, elimina-le imediat. Din cand in cand, plantele au nevoie de o curatare profunda, asadar nu ar fi rau sa transferi plantele intr-un ghiveci mai mare si sa le reimprospatezi solul. De asemenea, inainte de a muta planta curata ghiveciul cu apa si cu sapun pentru a fi sigur/a ca elimini orice urma de bacterii.
2. Plantele au nevoie de apa
Pentru a supravietui, plantele au nevoie in primul rand de apa. Pentru ca ele nu pot sa iti spuna asta, trebuie sa ai grija ca, printre numeroasele tale sedinte sau alte activitati, sa iti aduci aminte si de acest aspect.
Pentru a-ti aminti cat mai des, pune-ti o alarma sau lipseste un post-it pe monitor. Nu uita, de asemenea, ca, in functie de soi, plantele au nevoi diferite de apa. Unele trebuie udate regulat, altele nu. Cactusii, de exemplu, trebuie udati o data pe luna, ferigile sau plantele cataratoare necesita apa o data pe saptamana.
Daca pe frunzele plantelor apar pete maro, inseamna ca apa pe care o folosesti contine prea multe chimicale, asadar lasa apa sa curga mai mult inainte de umple recipientul. De asemeneea, petele maro de pe frunze pot indica si ca planta a fost suprahidratata.
Din cand in cand este bine sa verifici si nivelul de umezeala din sol. Daca acesta este umed la un nivel de 2,5 cm, inseamna ca trebuie sa astepti ca solul sa fie complet uscat la suprafata pentru a uda planta din nou.
Nu uda plantele cu apa la temperaturi extreme. Aceasta trebuie sa fie la temperatura camerei.
Sursa foto: chatelaine.com