Plante de apartament

#plante toxice #ingrijire plante #plante birou #mentinere sanatate plante

Cum sa mentii o planta sanatoasa la birou

Intr-o lume montona, plina de birouri, mese, scaune, calculatoare, nuante de gri si negru, nu strica niciodata sa ai in preajma si putina verdeata. Asadar, un ghiveci cu flori la birou ar putea sa iti schimbe starea de spirit, dar si sa iti improspateze atmosfera. Totusi, este destul de dificil sa mentii sanatoasa o planta in aceste conditii. Iata cateva sfaturi in acest sens:

1. Pastreaza curatenia

Plantele atrag foarte repede praful, asadar este foarte important sa mentii curatenia zilnica in intregul birou. Sterge praful periodic, mai ales frunzele plantelor, deoarece acestea respira prin ele.

In general este bine sa stergi plantele cu o carpa umeda la fiecare doua luni, insa, in cazul in care mediul in care lucrezi este unul prea incarcat si aglomerat, ar fi bine sa le cureti mai des.

Nu uitiliza produse chimicale de curatare, ci doar apa simpla, deoarece acestea pot afecta planta.

La anumite intervale de timp, ar fi bine sa cureti planta de florile si frunzele ofilite. De asemenea, daca observi insecte sau alte organisme in plante, elimina-le imediat. Din cand in cand, plantele au nevoie de o curatare profunda, asadar nu ar fi rau sa transferi plantele intr-un ghiveci mai mare si sa le reimprospatezi solul. De asemenea, inainte de a muta planta curata ghiveciul cu apa si cu sapun pentru a fi sigur/a ca elimini orice urma de bacterii.

2. Plantele au nevoie de apa

Pentru a supravietui, plantele au nevoie in primul rand de apa. Pentru ca ele nu pot sa iti spuna asta, trebuie sa ai grija ca, printre numeroasele tale sedinte sau alte activitati, sa iti aduci aminte si de acest aspect.

Pentru a-ti aminti cat mai des, pune-ti o alarma sau lipseste un post-it pe monitor. Nu uita, de asemenea, ca, in functie de soi, plantele au nevoi diferite de apa. Unele trebuie udate regulat, altele nu. Cactusii, de exemplu, trebuie udati o data pe luna, ferigile sau plantele cataratoare necesita apa o data pe saptamana.

Daca pe frunzele plantelor apar pete maro, inseamna ca apa pe care o folosesti contine prea multe chimicale, asadar lasa apa sa curga mai mult inainte de umple recipientul. De asemeneea, petele maro de pe frunze pot indica si ca planta a fost suprahidratata.

Din cand in cand este bine sa verifici si nivelul de umezeala din sol. Daca acesta este umed la un nivel de 2,5 cm, inseamna ca trebuie sa astepti ca solul sa fie complet uscat la suprafata pentru a uda planta din nou.

Nu uda plantele cu apa la temperaturi extreme. Aceasta trebuie sa fie la temperatura camerei.

Sursa foto: chatelaine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului