Plante de apartament

#palmier #palmier kentia #plante de apartament #gradina #ingrijire palmier kentia

Cum sa ingrijesti palmierul Kentia

Iti doresti ca locuinta ta sa fie o oaza de verdeata, care sa aminteasca de vacantele in locuri insorite? Pentru a aduce vacanta in casa ta, poti achizitiona un palmier Kentia. Este usor de intretinut, are un frunzis luxuriant si are o prezenta proaspata si de efect.

Ce este palmierul Kentia

Palmierul Kentia, pe numele stiintific Howea fosteriana si cunoscut in termeni populari sunb numele de Palmierul Doamnei, este o planta de apartament cu un trunchi cu frunze lung si subtiri, de culoare verde inchis cu nervuri proeminente.

Frunzisul atractiv face ca aceasta planta sa fie una dintre cele mai populare atunci cand vine vorba de decorarea locuintelor. Palmierul Kentia este usor de intretinut, se adapteaza usor la orice mediu. Este rezistent si viguros, chiar daca se dezvolta foarte incet. Ofera o atmosfera exotica oricarei locuinte. Este ideala si pentru birouri.

Cum sa cultivi palmierul Kentia

Palmierul Kentia se replanteaza primavara, la fiecare 3 ani, intr-un ghiveci mai mare. Este indicat sa eviti sa afectezi radacinile. Foloseste pamant de flori cu adaos de turba si nisip. De asemenea, pamantul trebuie sa fie bine drenat. In sezonul cald, planta trebuie sa stea la temperaturi de 24 - 25 de grade, iar iarna la nu mai putin de 15 grade.

Palmierul Kentia trebuie udat frecvent, iar la fiecare 15 zile trebuie adaugat si un ingrasamant natural. Planta trebuie sa stea in locuri foarte luminoase, insa nu in lumina directa a soarelui.

Cum sa ingrijesti palmierul Kentia

O conditie esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a palmierului Kentia este sa beneficieze de foarte multa lumina. Nu este insa indicat sa il expui la lumina directa a soarelui. In incaperile bine aerisite si luminate, palmierul Kentia se va dezvolta mult mai repede.

Ideal este sa asezi ghiveciul in fata unei ferestre orientate spre nord sau est. Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este sa nu lasi planta in spatii cu curenti puternici de aer. Frunzele isi vor pierde vitalitatea, iar palmierul va avea un aspect neplacut.

De asemenea, nu spala frunzele palmierului cu solutii de curatare, deoarece aceste contin substante toxice care pot fi fatale pentru planta.

Daca cumperi un palmier Kentia este foarte important sa nu il tai. Inaltimea la care poate ajunge aceasta planta de apartament este de 2 metri, insa frunzele de la baza nu vor creste mai mult de 1 metru. Chiar daca se dezvolta mai lent, este indicat sa eviti sa tai frunzele, in speranta ca vor creste mai repede.

Cand ajunge la maturitate, palmierul Kentia are nevoie de un spatiu mai mare, de preferat intr-un colt al incaperii. Este indicat ca planta sa nu fie asezata in locuri cu mult trafic, astfel incat frunzele sa fie atinse des. De asemenea, ai grija sa nu deranjezi radacina. Atunci cand uzi palmierul Kentia este indicat sa folosesti si putina apa calduta cu care sa ii stropesti usor frunzele.

Daunatori ai palmierului Kentia

Excesul sau lipsa de apa, dar si curentii puternici pot duce la deteriorarea plantei, ale carei frunze se vor innegri. In apartament, palmierul Kentia este mai putin predispus la daunatori. Este insa sennsibil la puricii plantelor si acarieni.

Pentru a preveni acest lucru este recomandat sa cureti frecvent frunzele cu apa si foarte putin sapun.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului