Plante de apartament

#orhidee #planta #floare #ingrijire plante

Cum sa ingrijesti orhideea

Orhideea este o floare pe cat de frumoasa, pe atat de pretentioasa si sensibila.  Multe persoane care au achizitionat orhidee , s-au plans de faptul ca planta a murit dupa numai cateva saptamani. Totusi, acest lucru se intampla doar atunci cand planta nu are conditiile necesare.


Iata cum poti asigura orhideei un spatiu cat mai placut, care sa o ajute sa se dezvolte in voie.


Ofera-i lumina


Orhideea este o planta care are nevoie de foarte multa lumina, asa ca ar fi bine sa fie pozitionata la geam pentru a se bucura intreaga zi de aceasta. Totusi, nu este recomandat sa tii floarea in razele directe si puternice ale soarelui pentru ca frunzele pot fi arse.


De asemeena, pentru a rezista si  iarna, orhideei i-ar prii un tub de neon sau o lampa cu raze UV, care sa fie aprins in jurul ei cel putin 10 ore pe zi.


Atunci cand nu au suficienta lumina, frunzele orhideei incep sa se capete o culoare mai inchisa .


Ofera-i aer proaspat


Orhideea este o floare care are intotdeauna nevoie de  aer proaspat. Aceasta sufera foarte mult si ajunge sa moara daca este tinuta in aer cald si inchis. Asigura-te ca aeristi zilnic camera in care se afla orhideea, pentru a mentine acesteia un climat cat mai propice.


Asigura-i o temperatura optima


Orhideea prefera temperaturi care se afla intre 15 si 19 grade Celsius noaptea  si intre 16 si 21 de grade ziua. Totusi, in perioada de inflorire, orhideile au nevoie de temperaturi de pana la 35 de grade vara si 21 iarna.


Ofera-i apa


Orhideea de interior iubeste umezeala , ceea ce inseamna ca ar fi bine sa optezi pentru un pulverizator, insa nu direct pe planta, ci deasupra si in jurul ei. 


De asemenea, atunci  cand pamantul de la suprafata se usuca, asigura-te ca ii oferi suficienta apa, in general dimineata. Totusi, nu lasa apa in farfuriuta ghiveciului, pentru ca surplusul de apa poate duce la putrezirea radacinilor.


Fertilizeaza pamantul


O orhidee care primeste portia necesara de fertilizator , este o orhidee sanatoasa. Opteaza pentru un ingrasamant cu solubilizare rapida in apa, si aplica-l prin udare o data pe luna.


Circulatia aerului


Este esential ca spatiul in care se afla planta sa aiba o ventilatie foarte buna, pentru ca acest lucru impiedica ciupercile si bacteriile sa afecteze frunzele umede, stropite cu apa.  Ar fi bine sa montezi un ventilator in imediata apropiere a orhideei pentru a evita astfel de probleme.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare