Plante de apartament

#crestere feriga #ingrijire feriga #plante de apartament #feriga

Cum sa ingrijesti feriga

Feriga este o planta de casa populara si iubita datorita trasaturilor sale decorative. Aceasta are frunze lungi si gratioase, acoperite cu alte frunze mai mici. In casa, ferigile pot fi expuse in numeroase moduri, atat pe rafturi, cat mai ales in cosuri suspendate.

Daca iti doresti sa achizitionezi o feriga pentru a improspata aspectul locuintei tale, iata tot ceea ce trebuie sa cunosti in legatura cu ingrijirea acesteia.

Conditii de plantare a ferigii

Atunci cand plantezi feriga in ghiveci, cel mai important este sa ai grija la tipul solului si fertilizarea pe care i-o oferi. Totodata, o recomandare este sa plantezi feriga intr-un ghiveci de plastic, si nu in unul de lut, pentru a o ajuta sa isi pastreze apa mai bine.

Feriga este o planta care are nevoie de un sol bogat organic si bine drenat. Acest ultim aspect este extrem de important pentru a evita putrezirea radacinilor si, implicit, pierderea frunzelor. Alege asadar un sol cu o cantitate suficienta de ingrasaminte naturale precum muschi sau frunze.

In timpul perioadei in care creste, feriga trebuie hranita in mod constant. Bune fertilizatoare sunt frunzele sau, nu foarte des, batoanele fertilizante. Daca nu esti multumit de progresul plantei, poti creste cantitatea de ingrasamant, pastrand insa limite rezonabile.

Conditii de crestere a ferigii

Feriga nu este o planta extrem de pretentioasa. Insa, pentru a te asigura ca feriga ta va creste in mod corespunzator, este necesar sa ii creezi conditiile potrivite de lumina, temperatura, si umiditate.

Feriga este o planta care poate suporta locurile mai intunecate din casa, avand totusi nevoie de cel putin cateva ore pe zi de lumina. De asemenea, radacina acesteia trebuie pastrata umeda in permanenta. Asadar este important sa nu uiti de acest aspect, mai ales daca o asezi in zone uscate ale casei.

In ceea ce priveste temperatura, valorile ideale pentru aceasta planta sunt cele incadrate intre 15 si 22 grade Celsius. Pe perioada iernii, feriga poate rezista pana la minus zece grade Celsius. Totusi, acorda-i atentie suplimentara in zilele toride de vara, cand trebuie sa ii oferi mai multa apa.

Conditii de ingrijire a ferigii

Dupa cum mentionam anterior, ferigii ii place sa o tii in conditii calde si umede. Pe perioada iernii ii poti reduce cantiatea de apa, fiind insa important sa nu o lasi niciodata sa se usuce complet.

Pentru a primi lumina in mod uniform, poti roti ocazional ghiveciul in care este plantata. De asemenea, nu uita sa ii indepartezi frunzele moarte pentru a o ajuta sa se dezvolte bine si pentru a lasa lumina sa patrunda.

Un alt punct important este referitor la mutarea plantei. In momentul in care observi ca radacinile incep sa umple ghiveciul, o poti imparti in plante mai mici. Iar cel mai bun sezon pentru a o diviza si muta este primavara. Inainte de acest proces lasa solul sa se usuce putin. Scoate apoi feriga din ghiveci si imparte radacinile cu ajutorul unui cutit zimtat. In final asaza fiecare planta in propriul ghiveci in care vei adauga sol proaspat si apa suficienta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare