Plante de apartament

#crinul pacii #ingrijire #crin

Cum sa ingrijesti Crinul pacii

In mod natural, Crinul pacii se dezvolta la umbra arborilor din interiorul padurilor tropicale. Acesta poate fi crescut si in ghiveci, intr-un apartament, iar ingrijirea plantei nu este deloc pretentioasa. Tot ce trebuie este sa ii creezi un mediu care sa se asemenea intr-o oarecare masura cu cel din padure.



1 Uda Crinul pacii in mod regulat – lipsa apei va duce la uscarea frunzelor si, intr-un final, la uscarea integrala si ireversibila a plantei. Foloseste apa la temperatura camerei si ai grija la cantitatea turnata – prea multa apa va duce la putrezirea radacinilor. Asteapta pana cand solul se usuca in totalitate pana sa aplici urmatoarea udare pentru ca altfel risti sa imbolnavesti floarea.


2 Aseaza Crinul Pacii intr-o zona umbroasa si racoroasa din locuinta. In mod natural acest creste la umbra copacilor, ceea ce inseamna ca un mediu propice de dezvoltare ii ofera aceste doua conditii. In prima instanta vei avea probabil intentia sa asezi ghiveciul la fereastra, intr-o zona luminoasa si calduroasa, dar o astfel de locatie nu va fi prielnica plantei. Totusi, ai grija sa feresti planta de frig si curenti de aer pentru ca risti sa o imbolnavesti.


3 Curata frunzele plantei in mod frecvent. Frunzele Crinului pacii sunt in mod natural foarte lucioase, iar praful adunat le va face sa para sterse, terne si mai mult decat atat, le va sufoca. Inmoaie un buretel sau o bucata de bumbac in putina apa si indeparteaza praful de pe frunze si de pe tulpini. Acest tratament este necesar cel putin o data la doua saptamani si chiar mai des vara cand geamurile deschise permit prafului sa intre in casa in cantitati impresionante.


4 Crinul pacii are nevoie de umiditate, iar daca in casa ta aerul este uscat, ar fi bine sa achizitionezi un recipient cu pulverizator si sa imprastii apa pe toata suprafata plantei. Repeta acest procedeu aproximativ o data la doua zile pentru ca floarea sa se simta in largul ei.


5 Atunci cand este in crestere, ar fi bine ca planta sa fie fertilizata o data pe luna. Opteaza pentru un produs lichid si dilueaza-l cu mai multa apa decat se recomanda pe eticheta. Un ingrasamant prea puternic va duce la arderea radacinilor.


6 Schimba pamantul florii o data la doi ani. De preferat este ca solul sa fie format din pamant de padure, frunze, nisip si turba – planta are nevoie de multa umezeala la radacini, iar aceasta este combinatia perfecta. Ai grija ca atunci cand schimbi pamantul, sa speli si dezinfectezi ghiveciul in cazul in care nu optezi pentru unul mai mare .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului