Plante de apartament

# kentia #ingrijire palmier kentia #ingrijire palmier #palmier

Cum sa ingrijesti corect palmierul Kentia

Palmierul Kentia este o alegere excelenta ca planta de interior, adaugand un aer tropical in orice incapere. Acest tip de palmier este renumit pentru capacitatea de a atinge o inaltime impresionanta, ajungand pana la 12 metri atunci cand creste in aer liber si pana la 3,5 metri cand creste in interior. Palmierul de Kentia nu este o planta pretentioasa si poate supravietui cu bine in interior chiar si atunci cand este neglijat o perioada de timp. Are frunze lungi si zvelte care formeaza frunza de palmier si o culoare verde intens care insufleteste si infrumuseteaza camera in care acesta este asezat.

Palmierul de Kentia creste in inaltime in cativa ani, atunci cand are toate conditiile pentru a se dezvolta. Pentru a-l mentine la o dimensiune cat mai usor de intretinut, poti lua unul cat mai mic de inaltime. In cazul in care palmierul devine prea mare pentru locul in care il tii, va trebui sa il muti intr-un spatiu mai mare.

Care sunt cele mai bune conditii in care creste palmierul de Kentia

Sunt unii specialisti care spun ca palmierul de Kentia creste chiar si atunci cand nu are foarte multa lumina, insa pentru a se dezvolta normal, palmierul de Kentia are nevoie de cat mai multa lumina indirecta de la soare. Pentru ca planta sa aiba frunze bogate si mari, asaz-o in cel mai luminos loc din casa.

Atunci cand alegi locul in care vei aseza palmierul este important sa tii cont de dimensiunea acestuia, mai ales daca alegi un exemplar mare, de la inceput. Este adevarat ca palmierul de Kentia creste incet, in cativa ani, dar acesta nu poate fi taiat la fel ca alte tipuri de plante, pe masura ce creste in inaltime.

Asigura-i palmierului de Kentia un vas de marimea potrivita. Kentia poate tolera varietii de temperatura mari, de la -3 grade Celsius si pana la 37 de grade Celsius, insa nu pot tolera prea mult lumina directa a soarelui. Petele care pot aparea pe frunze sunt un semn ca palmierul primeste prea multa lumina directa.

Cum ingrijesti palmierul de Kentia

Palmierul Kentia este o planta toleranta. Are nevoie de o cantitate moderata de apa, iar frunzele ingalbenite sunt un semn ca nu primeste suficienta apa. Uda plamierul atunci cand pamantul din ghiveci este uscat la suprafata.

Vara, in perioada de crestere, Kentia are nevoie de apa o data pe saptamana. Poti sterge cu apa si frunzele palmierului pentru a le hidrata cat mai bine, dar si pentru a indeparta praful. Iarna, cantitatea de apa de care are nevoie este mult mai mica.

Primavara, vara si toamna, palmierul Kentia trebuie hranit cu fertilizator obisnuit pentru plante de interior. Daca varfurile frunzelor se usuca sau se fac maronii, acesta este un semn ca palmierul primeste prea mult fertilizator.

Pentru ca planta creste incet, va fi necesara replantarea o data la doi sau trei ani. La maturitate, palmierul Kentia face flori mici, dar acest lucru se intampla cand planta are deja 15 ani sau chiar mai mult.

Sursa foto: blog.leonandgeorge.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare