Plante de apartament

#mambus # ingrijire bambus

Cum sa ingrijesti corect bambusul, planta aducatoare de noroc

Bambusul este o planta extrem de apreciata in intreaga lumii, deoarece aceasta atrage norocul in casele in care este crescuta. In plus, este si foarte frumoasa, si ofera decorului un aspect inedit. 

 

Mai mult. Bambusul este o planta usor de ingrijit, fiind ideala pentru incepatori sau pentru cei care nu au suficient timp la dispozitie pentru a se ocupa de ingrijirea plantelor.

Cresterea bambusului

Bambusul poate fi crescut atat intr-un ghiveci cu pamant, cat si intr-un vas cu apa. Vasul trebuie sa fie insa tansparent, iar in acesta trebuie pus un substrat de pietricele care sa sustina radacinile bambusului.

In cazul bambusului crescut in vas cu apa, ai grija ca apa sa ajunga doar la radacinile plantei, nu sa umple vasul. Aceasta nu trebuie sa depaseasca 1-2 cm mai sus de radacini. 

Udarea bambusului

Daca in cazul bambusului crescut in vas cu apa este necesar sa adaugi apa ori de cate ori observi ca aceasta a scazut. O data la 3-4 saptamani, trebuie sa scoti bambusul din vas si sa speli bine vasul si pietricele de algele formate pe acestea.  

In cazul celui crescut in ghiveci cu pamant, este necesara o udare pe saptamana, iar vara, chiar de doua ori daca solul acestuia se usuca complet.  

Unde sa asezi bambusul

Primul impuls este sa-l asezi in locul in care-l observi cel mai bine. Insa, pentru ca acesta sa duca o viata lunga si sa te bucuri mai mult de frumusetea lui trebuie sa tii cont de neoile acestuia.

Bambusul adora lumina si are nevoie de multa lumina naturala insa, in acelasi timp, acesta nu agreaza razele directe ale soarelui. Prin urmare asaza-l intr-un loc luminos, insa nu la fereastra si nu intr-un loc in care razele soarelui ajung pentru o perioada indelungata a zilei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului