Plante de apartament

#ingrijire #plante de apartament #cactus #cactus craciun

Cum sa ingrijesti Cactusul Craciunului astfel incat sa infloreasca toata iarna

Cactusul Craciunului incepe sa infloreasca chiar in perioada Craciunului si de aceasta este si explicatia pentru numele pe care il are. Este o planta frumoasa cu flori ce sunt placute atunci cand sunt privite si pot sa fie de culori diferite: albe, rosii, violet, galbene, roz. Ele au mai multe petale si sunt dese. Fiecare inflorire a lor dureaza cateva zile, insa sunt posibilitati prin care aceasta perioada se poate multiplica sau mentine mai mult. De exemplu aceasta specie de cactus are nevoie de mai multa umiditate decat alte specii de cactus si de unele perioade de umbra inainte sa infloreasca. Iata ce trebuie sa stii despre ingrijirea unui Cactus al Craciunului astfel incat sa infloreasca intreaga iarna:

Cum trebuie sa il ingrijesti?

Cactusul Craciunului are nevoie de atentie si de anumiti factori de mediu care trebuie sa fie potriviti pentru a creste si inflorii la timp. Asadar, un factor important este acela al lipsei de umiditate, care, spre deosebire de alte specii, il afecteaza negativ. De asemenea schimbarile puternice de temperatura nu ii sunt prielnice. Tine cont de urmatoarele aspecte pentru a il ajuta sa infloreasca si sa creasca bine si usor:

  • Pamantul: Cactusul Craciunului are nevoie de pamant de calitate, bogat in humus si alti nutrienti
  • Temperatura: El functioneaza bine la o temperatura de 18 grade Celsius.
  • Udarea: Cactusul prefera umiditate constanta, fara exces si fara lipsa. Trebuie sa il uzi frecvent pentru bune rezultate, mai ales cand infloreste.
  • Lumina: Cactusul Craciunului are nevoie sa fie pus langa o fereastra care este orientata inspre est pentru a avea lumina suficienta si pentru a avea si perioade in care lumina nu este directa si perioade de soare mai puternic.
  • Fertilizare: Cactusul are nevoie de un fertilizator pe baza de potasiu o data la doua saptamani imediat ce bobocii sunt deja formati.
  • Cum sa ii schimbi ghiveciul: Se schimba ghiveciul in fiecare an, o singura data, dupa ce a inflorit.

Cum poti sa incurajezi aparitia altor flori?

Imediat dupa ce a inflorit, planta aceasta are nevoie de o perioada in care sa stea in temperatura mai scazuta, precum cea de 10 grade Celsius. In aceste perioade este important ca solul sa nu fie udat decat putin, cat sa fie cat de cat umed si se opreste fertilizatorul. Cand incepe sa infloreasca trebuie sa ii schimbi rutina. Asadar, trebuie sa fie pus intr-un loc in care sa se alterneze temperatura intre 10 grade Celsius si maxim 18 grade Celsius si sa primeasca lumina 10 ore pe zi, iar apoi sa aiba parte de intuneric total timp de 14 ore in fiecare zi. Toate acestea trebuie sa se intample intre 4 si 6 saptamani de la ultima inflorire. Atunci cand apar bobocii, trebuie sa fie pus la o temperatura mai inalta si pot sa fie introdusi toti pasii normali, descrisi mai sus. In acest mod plantele trebuie sa infloreasca in aproximativ 6 saptamani complet, aducand cu ei frumusete si fascinatia culorilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului