Plante de apartament

#plante #flori #bujor # bujori

Cum sa ingrijesti bujorii

Cea mai simpla metoda prin care poti improspata si inveseli aspectul unei camere este sa cumperi un buchet mare de flori, iar printre cele mai frumoase flori de sezon se numara acum bujorii. Acestia se gasesc la preturi simbolice, in special daca sunt cumparati de la vanzatorii ambulanti, sunt usor parfumati si cu siguranta vor arata extraordinar intr-o vaza cu apa, pe o masuta din camera de zi .

 

Totusi, pentru ca sezonul bujorilor trece destul de repede  si pentru ca in mod sigur vrei sa le prelungesti cat mai mult sederea in casa ta, trebuie sa ai in vedere cateva trucuri simple.

 

1 Inainte de orice, ar fi bine sa cumperi bujori inca de la prima ora a diminetii. Acestia sunt proaspat taiati , iar gradinarii experiementati sunt de parere ca bujorii taiati dis de dimineata rezista mai mult decat cei taiati in  miezul zilei.

 

2 Taie-le coditele si frunzele. Chiar daca au o lungime potrivita pentru vaza pe care o ai pregatita, taie cel putin un centimetru din coada bujorilor. De asemenea, eliminarea a 80% din frunze, va face ca floarea sa reziste mai datorita faptului ca apa  care ii mentin prospetimea va ajunge mai rapid la petalele sale carnoase.

 

3 Indulceste bujorii cu putin zahar. In vaza in care urmeaza sa pui florile, adauga o lingurita rasa de zahar,  amesteca bine apa pentru a grabi dizolvarea cristatelor si abia apoi adauga florile. 

 

4 De asemenea, este extrem de important sa schimbi apa florilor in fiecare dimineata, iar o data la doua zile sa mai scurtezi un centimetru din codita. 

 

5 Aseaza vaza la lumina, insa nu neaparat in bataia directa a soarelui. Bujorii au nevoie de raze de lumina pentru a inflori, insa expunerea totala la soare puternic dupa taiere nu este nici pe departe cea mai buna idee pentru pastrarea indelungata a bujorilor. 

 

6 Fereste florile de curent si vant. Evita sa le asezi intre doua surse de curent pentru ca acest lucru va duce la ofilirea rapida a superbelor flori.  Cel mai bine si simplu este sa le asezi intr-un colt, pe o masuta, in apropierea unui geam care sa ii ofere doar lumina.

 

7 Aeriseste camera si pastreaza o temperatura optima. Chiar daca nu este deloc recomandat sa mentii floarea in curent, nu trebuie sa eviti sa deschizi geamul din incaperea in care aceasta floare se afla. Ea are nevoie de aer proaspat in fiecare zi si de o temperatura de aproximativ 24 de grade. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului