Plante de apartament

#tratament curativ # plante de apartament Feng Shui #plante de apartament #feng shui

Cum sa folosesti plantele de apartament ca tratament curativ in Feng Shui

Plantele folosite ca tratamente Feng Shui pentru casa, sunt modalitati simple, dar puternice de imbunatatire a starii de bine in locuinta ta. Ele pot aduce energii benefice, vindecatoare si vor creste posperitatatea si abundenta din viata ta.

Plantele aduc energie benefica

Qi-ul este energia fortei vitale nevazuta din jurul nostru. Ea da viata si mai este cunoscuta sub denumiera de chi, ki sau prana. Feng Shui-ul este studiul si practica care imbuntatesc fluzul qi-ului in mediile si casele noastre. Amplasarea plantelor este una dintre cele mai eficiente metode de a aduce energie pozitiva in spatiile in care locuim.

Plantele si elementul lemn

Un alt lucru important este faptul ca plantele beneficiaza de energia lemnului, acesta fiind unul dintre cele cinci elemente din filozofia Feng Shui. Celelalte sunt pamantul, metalul, apa si focul. Energia lemnului cultiva vindecarea, viata, progresul, flexibilitatea, bunatatea, armonia in familie si inceputurile noi. Adaugarea plantelor verzi in casa va atrage toate aceste beneficii in viata ta.

Ai grija de plantele din casa ta

Pe masura ce vom lucra cu plantele, vom constientiza legatura noastra porfunda cu natura si cu cei din jur. Plantele au nevoie cam de aceleasi lucruri de care au nevoie si oamenii pentru a supravietui. Astfel, nu trebuie sa le lipseasca lumina soarelui, aerul curat, apa de baut, hrana si, deloc in ultimul rand, dragostea. Daca plantele sunt ignorate, ele se vor resimti, exact ca si oamenii.

Primul lucru pe care il ai de facut pentru a beneficia de energia vindecatoare a plantelor, este sa ai grija de ele.

Invata sa daruiesti din ceea ce iti ofera plantele tale

Acesta este un pas important in care vei putea experimenta generozitatea naturii care daruieste neconditionat. Copacii si plantele rodesc si creeaza seminte, cu mult mai mult decat are nevoie o persoana sau o familie. Astfel, o simpla planta de casa poate inflori si oferi o multime de butasi. Invata sa multiplici plantele si sa le partajezi cu prietenii si familia. Imparte cu bucurie si generozitate din tot ceea ce plantele iti ofera. Astfel, vei incepe sa manifesti natura si abundenta ei, creand un flux benefic in viata ta.

Cele mai bune plante pentru Feng Shui

Iata cateva recomandari in selectarea celor mai bune plante pentru reglarea Feng Shui in casa:

  • Tine cont de cerintele de lumina - asigura-te ca ai planta corespunzatoare pentru lumina disponibila;
  • Tine cont de cerintele de ingrijire - fii realist in legatura cu timpul si etapele de ingrijire de care planta are nevoie si evalueaza corect daca poti sau nu sa i le asiguri;
  • Adu plante noi in casa - uneori poate fi mai bine sa cumperi sau sa primesti plante noi pentru utilizarea Feng Shui. Astfel vei putea invita o noua energie in casa ta.
  • Alege o planta aflata in stare buna de sanatate;
  • Cauta o planta care sa aiba dimensiuni adecvate spatiului in care urmeaza sa o pozitionezi;
  • Orienteaza-te catre plnatele cu frunzele moi si rotunjite si evita-le, pe cat posibil, pe cele cu frunzele ascutite sau cu spini.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare