Rosu, galben, bej, aramiu si auriu sunt doar cateva dintre culorile cu care ne incanta privirea natura de toamna. Infrumusteaza-ti locuinta sau bucura o persoana draga cu un buchet din flori de toamna , realizat chiar de tine. Nu ai nevoie de o indemanare extraordinara pentru a crea un astfel de buchet, ci doar de putina imaginatie, cateva flori de toamna si o banda lata din satin.
Flori de toamna pe care le poti utiliza in buchetele tale:
- Crizanteme ;
- Floarea soarelui;
- Dalii;
- Garoafe;
- Gerbera ;
- Anemone ;
- Cale aurii;
- Trandafiri.
Da un plus de frumusete buchetelor de toamna cu:
- frunze aramii;
- frunze de struguri;
- spice de grau;
- conuri de brad;
- ramurele de macese;
- bete de scortisoara;
- panglica lata din satin (aramiu, auriu, portocaliu sau rosu inchis).
Cum sa realizezi un buchet de toamna
Mergi la cea mai apropiata piata de flori si cumpara aproximativ 5 fire din floarea ta preferata de toamna, de preferat in colorile potrivite anotimpului.
In apropierea orasului este foarte posibil sa gasesti inca lanuri cu grau. Mergi acolo si roaga-l pe proprietar sa iti ofere 10 – 15 spice de grau.
Daca ai in casa conuri de brad stranse de-a lungul timpului din excursiile la munte, ar fi cazul sa pui macar unul pe masa de lucru. Pentru ca acesta nu are codita, infasoara-l la baza cu o sfoara maronie si lasa-i o codita mica, astfel incat sa il poti integra in buchet fara sa stai cu grija ca s-ar putea desprinde.
Mergi in cel mai apropiat parc de langa locuinta ta si aduna cateva frunze aramii cazute din copaci. Nu conteaza forma sau dimensiunea – important este sa se incadreze in paleta de culori a toamnei si sa aiba o codita de cel putin 5 centimetri.
Cumpara doua pachete cu bete de scortisoara pe care sa le folosesti nu doar pentru un aspect inovativ, ci si pentru aroma si parfumul lor.
O panglica din satin de aproximativ 3 cm latime si jumatate de metru lungime, in culorile specifice toamnei, va garanta buchetului un aspect foarte placut. Acest produs il gasesti de obicei in mercerii si costa aproximativ 3 ron/metru.
Dupa ce ai strans toate lucrurile de care ai nevoie, poti incepe realizarea buchetului propriu-zis.
1 Combina florile, frunzele, spicele de grau, ramurelele, conurile de brad si betele de scortisoara intr-un mod cat mai putin organizat. Recomandat este ca florile si frunzele sa fie insirate prin tot buchetul si ca nicio planta sa nu fie asezata una langa cealalta, pentru un aspect cat mai nuantat si placut vizual.
2 Dupa ce ai strans un manunchi consistent de flori, infasoara-l cu panglica de satin. Ii poti face o fundita simpla, ori il poti lega pur si simplu, lasand marginile sa atarne sau le poti taia.
3 Acum este momentul in care trebuie sa tai cozile florilor si sa le aduci la acelasi nivel. In principiu ar fi bine ca acestea sa mai aiba aproximativ 7 centimetri din locul in care se termina banda de satin.
Pentru a mentine buchetul proaspat cat mai multa vreme, introdu-i coditele in apa la temperatura camerei (evita apa rece) in care ai adaugat doua aspirine sfaramate si o moneda de cupru. Aspirina creste aciditatea apei, in timp ce cuprul actioneaza ca un fungicid .
Buchetul poate fi pastrat multa vreme dupa ce se usuca, avand in continuare un aspect foarte placut.