Plante de apartament

#plante de apartament #udare plante de apartament #ingrijire plante de apartament

Cum sa depozitezi plantele in interior in sezonul rece

Plantele fac parte din decorul casei, fiind crescute de tot mai multi oameni. Ele adauga un element viu designului si atmosferei casei, trasformand intr-un mod placut orice spatiu. Vom arunca o privire asupra modului in care se pot aseza si ingriji in interior pentru a face fata mai bine sezonului rece si pentru a crea o atmosfera placuta, bucurandu-ne totodata de frumusetea lor.

Asezati plantele in ghivece pe pereti

Se poate crea un perete viu cu numeroase plante. Ele se pot pune pe rafturi de carti sau chiar pe un raft decorativ montat pe perete. Cele mai potrivite pentru aceste locuri sunt plantele paianjen, pothis, filodendronul si hoyas-ul. Pe masura ce ele cresc si se dezvolta, vor crea un zid verde viu.

Asezati plantele pe o scara pe un perete

In loc de a afisa o lucrare de arta pe un perete, in spatele unei canapele, puteti crea in sezonul rece un perete viu cu aranjamente in ghivece sau cu rafturi cu diverse plante. De mare efect poate fi o scara sprijinita de perete. De asemenea, plantele se pot tine in interior pe scarile pe care nu le folositi, sau pe rafturi deasupra capului patului.

Realizati afise de perete cu ghivece

Se pot folosi placi de cherestea pe care sa le montati pe perete si pe care sa prindeti ghivecele cu plante.

Asezati plantele in ghivece pe tavane

Exista posibilitatea de a atarna ghivecele cu plante in interior, de tavan, la diverse inaltimi pentru un efect vizual interesant. Un mod mai creativ de a pune plantele in ghivece pe tavane ar fi agatarea unui cadru suspendat din lemn de-a lungul sufrageriei sau a mesei de la bucatarie. Se mai pot agata de un cuier frumos, sau se pot folosi lanturi subtiri.

Asezati plantele in ghivece pe etaje

Ghivecele cu plante se pot pune pe fiecare treapta a scarii din interior.

Asezati plantele in fata semineului

Daca aveti un semineu neutilizat, plantele se pot aseza in fata lui.

Asezati plantele pe podea

Daca aveti tavanele inalte, profitati de spatiu si aduceti plantele inalte in ghivece. Puteti folosi cosuri de rachita pentru a imbraca aceste ghivece. Astfel, puteti aduce in casa smochini, arborele de cauciuc si alte plante inalte care au nevoie de protectie iarna.

Asezati plantele pe mese

Ghivecele cu plante se mai pot aseza in vase decorative in centrul mesei din sufragerie sau din bucatarie.

Agatati plantele de suporturi de prosoape

De asemenea, puteti folosi suporturile de prosoape montate in fata unei ferestre pentru a suspenda plantele in interior in timpul sezonului rece.

Pana la urma, plantele se pot aseza in multiple moduri in interior pentru a face fata sezonului rece, fiind limitati doar de imaginatie si de creativitate. Puteti oricand sa incercati idei noi. Tot ce conteaza este sa oferiti plantelor in sezonul rece protectie fata de frig, un loc in care sa beneficieze macar cateva ore pe zi de soare si apa o data la doua saptamani, sau chiar mai rar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului