Plante de apartament

#cultivare ginseng ghiveci #cultivare ginseng #plante de apartament #ginseng

Cum sa cultivi ginseng la tine acasa

Poti cultiva exotica radacina de ginseng la tine acasa, desi acest lucru s-ar putea sa ti se para un proces foarte dificil. Cultivat in conditii optime, ginsengul are nevoie de o perioada de 5 pana la 10 ani pentru a ajunge la maturitate. Iata ce conditii trebuie ii asiguri arbstului exotic!

Ginseng, un afrodisiac de gradina

Atat ginsengul american (Panax quinquefolius), cat si cel chinezesc (Panax ginseng) sunt printre cele mai populare remedii din medicina naturista. In China, radacina acestei plante joaca de milenii rolul de afrodisiac cultivat in gradina proprie. Si, in ciuda rabdarii de care trebuie sa dai dovada pentru a te bucura de efectele acestei plante miraculoase, ginsengul poate fi usor cultivat si in gospodaria ta.

Cum sa insamantezi

Exotica planta medicinala are nevoie de un sol constant umed pentru a se dezvolta bine. Ginsengul se inmulteste fie prin seminte, fie prin radacini ale unei plante mature. Semintele vor trebui plantate intr-un recipient de plastic, intr-un sol bogat, cu un PH neutru, si vor trebui acoperite cu un strat gros de frunze uscate. Acestea vor proteja semintele de diverse boli si daunatori pana cand planta va rasari. Un alt amanunt important il reprezinta umbra. Ginsengul nu suporta bine lumina soarelui, asa ca va trebui sa il asezi intr-o zona intunecoasa. Plantarea se face de obicei toamna tarziu sau primavara devreme.

Sursa foto: florpagano.com

Transplantarea

Pe masura ce planta se dezvolta va avea nevoie de un vas mai spatios in care sa creasca. Alege ghivece din plastic in care se transplantezi planta de ginseng. Optiunea ghivecelor ceramice este exclusa din start, acestea absorbind apa din solul umed al plantei. Daca mizezi pe efectul decorativ al arbustului exotic poti folosi un vas de ceramica captusit cu un vas de plastic la interior. Ginsengul poate fi transplantat numai dupa ce radacina sa s-a format bine.

Plante companion

Fiind un iubitor al zonelor umbrite, ginsengul si-a dezvoltat abilitatile "sociale". Odata ce vei scoate arbustul in gradina, il poti pozitiona in umbra unui nuc sau a unei salcii plangatoare. Spre deosebire de alte plante, ginsengul se va bucura de umbra deasa oferita de vecinii sai. Poti sa il pastrezi afara pana toamna tarziu, dar este recomandabil sa il feresti de gerurile puternice.

Sursa foto: lestaxinomes.org

Introdus in casa va decora perfect colturile intunecate ale camerelor si va aprecia in special racoarea, asa ca este bine sa il tii departe de sursele de caldura.

Sursa foto principala: florpagano.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare