Plante de apartament

# muscate in interior # crestere muscate #ingrijire muscate #muscate #pplante de apartament

Cum sa cresti muscatele in interior

Muscatele sau Geranium, desi sunt plante obisnuite cu aerul liber, se pot creste foarte bine si in ghivece, ca plante de interior. Muscata este o planta decorativa, rustica, care isi are originile in Africa de Sud. Ea are o perioada de inflorire indelungata si este foarte decorativa, populara si iubita de gradinari. Putem spune ca muscata este una dintre cele mai raspandite plante din lume, ea gasindu-se aproape pe orice terasa, gradina sau balcon si chiar ca planta de interior.

Cateva lucruri despre muscate

Inainte de a afla mai multe lucruri despre cresterea lor in interior, merita sa aruncam o privire asupra muscatelor. Exista multe soiuri diferite de muscate:

  • Cel mai comun soi de muscata este cel care se poate vedea peste tot, numit geranium zonal. Acesta poate avea o varietate de culori, cum ar fi alb, rosu, roz, somon, lavanda si chiar combinatii de culori.
  • O alta varietate de geranium sau muscata, este cea cu frunzele ca cele iedera. Acestea au frunzele mai cerate si infloresc si ele intr-o mare varietate de culori.
  • Geranium Martha Washington este un alt tip de muscata care infloreste, dar nu este a fel de toleranta la caldura ca si suratele ei.
  • Exista si soiuri de muscate parfumate, ele fiind cultivate in special pentru parfumul minunat pe care il produc frunzele lor. Acestea pot mirosi ca trandafirul, scortisoara, lamaia si in multe alte feluri.

Cum se creste muscata in interior

Ingrijirea muscatelor in inteerior este usoara daca tinem cont de cateva aspecte:

  • Lumina - Pentru a avea plante rezistente in interrior si pentru ca ele sa infloreasca, este important sa beneficieze de cel putin 6-8 ore de soare direct. Daca nu aveti ferestre insorite, puteti suplimenta cu lumini artificiale pentru aprozimativ 14 ore pe zi pentru a mentine plantele in stare buna.
  • Sol si udare - Folositi un amestec de sol bine drenat si permiteti-i sa se usuce bine intre udari. Daca mentineti solul prea umed, aceste plante sunt predispuse la boli cum ar fi mucegaiul cenusiu si rugina.
  • Temperatura - Muscatele prefera temperaturile mai scazute, cele ideale fiind cuprinse intre 18 si 21 de grade Celsius in timpul zilei si 13 grade Celsius seara.
  • Ingrasamant si fertilizare - Pentru o buna dezvoltare, crestere si inflorire, solul muscatelor de interior ar trebui fertilizat in timpul sezonului de crestere. Se poate folosi ingrasamantul lichid cu destinatii pentru toate plantele aproximativ o data pe luna.
  • Marimea ghiveciului si taierea muscatei - Muscatelor le place sa isi intinda radacina in intregul ghiveci, asa ca asigurati-va ca au loc destul. De asemenea, pentru a incuraja cresterea si ramificarea lor, puteti sa ii taiati ramurile si sa le puneti in pamant in acelasi ghiveci.

Beneficiile muscatei in interiorul casei

Muscata este o planta care are darul de a purifica aerul si se recomanda sa fie tinuta in casa. Se spune ca daca ai muscate langa tine, ti se va imbunatati starea de spirit, planta fiind recunoascuta, totodata, pentru puterea de a atrage banii spre familia care o ingrijeste. Mai mult, florile de muscata au efecte calmante, combatand stresul si depresia.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare