Plante de apartament

#masline #maslin #maslin ghiveci #crestere maslin

Cum sa cresti maslini in ghivece

Cresterea maslinilor intr-un ghiveci este, fara indoiala, un proces anevoios, insa nu imposibil de realizat. Daca ii oferi conditii propice pentru a se dezvolta in mod corespunzator, maslinul ar putea face fructe dupa cinci ani de la plantare. Cu toate acestea, maslinul este o planta ornamentala superba, astfel ca te vei putea bucura de el si pana la aparitia fructelor.


Tipuri de maslini potriviti pentru a-i creste in ghivece

Exista doua tipuri de maslini, cei care fac fructe si cei care sunt folositi doar ca plante decorative. Din categoria celor care rodesc, unul dintre maslinii care se poate dezvolta in ghivece este "Majestic Beauty". Cresterea maslinului este lenta si poate ajunge pana la 2 metri jumatate.

Un alt tip de maslin pe care il poti planta in ghivece este "Little Ollie". Acesta nu creste mai mult de un metru inaltime.

"Arbequina" este unul dintre maslinii pe care ii poti planta in ghivece. Are o crestere lenta, iar fructele au o forma lunguiata si pot fi negre sau verzi.

Maslinul "Picholine" este unul dintre cele mai apreciate soiuri, insa este si destul de pretentios. Acesta are nevoie de un spatiu aerisit, cu foarte multa lumina, pentru a creste optim si pentru a face fructe.


Ingrijirea maslinilor

Maslinii sunt arbori usor de intretinut, astfel ca si cei care nu au prea multa experienta in ingrijirea pomilor fructiferi se pot descurca. Pentru ca se vor dezvolta destul de mult, este important sa alegi un ghiveci mai mare unde sa plantezi maslinul.

In ceea ce priveste soarele, maslinul este unul dintre arborii care iubesc lumina. Acesta se poate dezvolta si in locuri umbroase, insa este posibil sa nu mai faca fructe. Asadar, pozitioneaza ghiveciul intr-un loc cu multa lumina pentru a se dezvolta frumos.

Maslinul nu trebuie udat foarte des. Este recomandat sa lasi pamantul sa se usuce, inainte de a-l uda. Se uda cam o data la doua zile, iar apa se pune in farfurie.

Pentru a creste intr-un mod armonios, poti folosi un fertilizator bogat in azot.

Maslinul se tine vara afara, iar pe perioada iernii este indicat sa tii maslinul intr-o camera racoroasa, departe de orice sursa de caldura.

Sursa foto: landscapedesign.co.nz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare