Plante de apartament

#busuioc in ghiveci #crestere busuioc #busuioc

Cum sa cresti busuioc in ghiveci: 3 pasi simpli de urmat

Busuiocul este una dintre cele mai usoare plante pe care le poti creste in apartament, in ghiveci. Astfel, te poti bucura de busuioc proaspat tot timpul anului, urmand trei pasi super simpli. Iata care sunt acestia:

 

Busuiocul are nevoie de foarte mult aer si nu trebuie sa stea prea aproape de alte plante. Poate fi plantat in orice tip de ghiveci, insa trebuie sa fii foarte atent pentru ca este predispus la ciuperci. Solul nu trebuie sa fie ud, doar umed. Se cultiva foarte usor din seminte, are nevoie de putina lumina pentru a germina, deci nu puneti semintele prea adanc. Temperaturile in jurul valorii de 70 F (21 de grade Celsius) sunt perfecte. Plantele vor germina timp de 5 pana la 10 zile. Cand plantele au 3 pana la 4 seturi de frunze puteti sa le puneti intr-un ghiveci mai mare sau chiar afara daca timpul permite

Cum trebuie sa uzi busuiocul

Aceasta planta nu este foarte pretentioasa in privinta apei. Ea nu prefera un pamant prea uscat sau prea umed. Ca sa iti dai seama daca mai are nevoie de apa, baga degetul pana la a doua articulatie, iar daca solul se simte uscat, atunci adauga apa. Este bine sa adaugi un ingrasamant organic in solul de ghiveci atunci cand il plantezi. De asemenea, este foarte important sa adaugi si un ingrasamant lichid diluat la fiecare doua saptamani.

Recoltarea si depozitarea busuiocul

Ca sa creasca stufos este bine sa tai mai des busuiocul. Frunzele taiate le poti folosi in mancare sau le poti depozita in cuburi de apa la congelator.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare