Plante de apartament

#plante #plante de apartament #plante curgatoare # amenajare locuinta

Cum sa creezi un perete natural din plante curgatoare in locuinta ta

Atunci cand vrei sa fii inconjurat de plante in locuinta ta, poti apela la plantele curgatoare care sa iti "imbrace" anumite portiuni din camera. Daca vrei sa fii cu adevarat original, amenajeaza-ti propriul perete natural cu ajutorul unor ghivece plasate pe rafturi, de-a lungul livingului. Iata cum sa faci un perete natural, din plante curgatoare in propria locuinta!


1. Alege peretele pe care vrei sa-l decorezi

Designul peretelui din plante curgatoare reprezinta o abordare mai estetica si mai eleganta in acelasi timp, la traditionalele ghivece suspendate. Tot ce trebuie sa faci este sa te hotarasti asupra peretelui pe care doresti sa il decorezi in verde natural si sa montezi un raft de-a lungul sau.

Trebuie sa ai in vedere cateva aspecte importante atunci cand faci aceasta alegere, pentru viitoarea pozitionare a ghivecelor tale. Locul ales de tine nu trebuie sa se afle in bataia unor curenti de aer. In functie de tipul de planta, alege un loc unde razele soarelui patrund mai usor, in apropierea ferestrei sau, din contra, intr-un spatiu in care plantele sunt ferite de razele soarelui.


2. Stabileste inaltimea la care montezi ghivecele

Daca ai copii sau animale, ai grija sa montezi raftul la inaltimea potrivita. Cand faci aceasta alegere, tine cont si de lungimea la care vrei sa pastrezi plantele odata ce se vor dezvolta.

Totodata, trebuie sa ai in vedere si sistemul de drenaj al ghivecelor. Asigura-te ca apa se scurge in farfuria speciala a ghiveciului, iar dedesubtul rafturilor nu exista nici un aparat electronic sau electrocasnic care se poate strica.


3. Aliniaza ghivecele

Pentru ca perdeaua ta naturala sa prinda contur, sunt necesare mai multe ghivece pozitionate in linie, unul langa celalalt, in care sa plantezi acelasi tip de planta. Un bun exemplu poate fi "Ceropegia woodii", o planta curgatoare ce provine din Africa de Sud, ce are frunze in forma de inima. Atentie! Aceasta planta nu trebuie udata in exces, in caz contrar va putrezi!


4. Tunde plantele curgatoare

Indeparteaza frunzele si ramurile uscate pentru a stimula dezvoltarea lor. Cand ajung la lungimea dorita de tine, tot ce trebuie sa faci este sa tunzi plantele. Eventual, le poti stimula sa se indeseasca taind ramura de la jumatate, astfel incat frunzele si noile ramuri sa se indeseasca.

Sursa foto: homelife.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare