Plante de apartament

#aranjament floral #flori #jardiniera

Cum sa creezi un aranjament floral in jardiniera de fereastra

Jardinierele cu flori sunt un element de design pe care il intalnim frecvent si nu sunt doar alegerea celor care stau la bloc si nu au cum sa aiba altfel o gradinita cu plantele preferate, ci si a celor care locuiesc la casa si, in cele mai multe cazuri, le integreaza cu succes in peisaj.

Desi pentru a aranja o jardiniera de fereastra nu exista limite in privinta creativitatii si ideilor care pot fi puse in practica, exista cateva principii de baza pentru a organiza plantele.

Cum plantezi intr-o jardiniera

Primul pas atunci cand vrei sa creezi un aranjament floral pentru fereastra este sa alegi jardiniera potrivita si locul in care o vei aseza. Alege o jardiniera confectionata din materiale solide, cum ar fi lemnul rosu sau cedru. De asemenea, jardiniera trebuie sa aiba gauri pentru drenarea apei.

Alege pentru jardiniera plante diferite pentru a obtine design-ul dorit, insa tine cont ca acestea sa aiba necesitati similare de apa si lumina. Plantele din jardiniera vor trebui udate ceva mai des decat plantele care sunt puse in gradina.

Atunci cand creezi un aranjament floral in jardiniera de fereastra tine cont de cateva principii de design, de baza.

Repeta speciile de plante

Pentru un aranjament floral in jardinierele de fereastra poti sa pui o specie de planta in mai multe exemplare. Repetand speciile de flori, vei obtine un aspect unitar in jardiniere. Poti pune mai multe cuiburi de iedera, coleus si caladium alb pentru a obtine un aspect de ordine in jardinierele de fereastra.

Alege punctul de interes

Alegerea plantelor care vor crea centrul de inters este primul pas atunci cand faci aranjamentul floral din jardiniera, iar restul plantelor vor fi alese pentru a umple cat mai bine spatiul. Aranjamentul poarte porni de la un chiparos lamaita, care arata spectaculos si atrage toate privirile. Culorile de pe coleus adauga si mai multa personalitate aranjamentului floral si nu ar trebui sa ocolesti nici tu aceasta planta atunci cand faci un astfel de decor pentru jardiniera de fereastra.

Gandeste-te la texturi

Cand iti doresti un aranjament floral iesit din tipare, joaca-te cu cat mai multe texturi. Pentru jardiniera de fereastra poti sa alegi iarba de fantana purpurie, croton si vita de cartof duce. Tocmai faptul ca aceste plante sunt atat de diferite face ca jardiniera sa arate spectaculos, atunci cand aduni in acelasi loc, plante cu mai multe texturi si forme inedite.

Fii consecvent

Incearca sa alegi o singura paleta de culori pentru plantele din toata casa. Intr-o jardiniera poti sa plantezi flori verzi si albe, cu accente de galben. Atunci cand jardiniera este asezata langa locul de luat masa, de afara, poti sa plantezi ierburi aromatice precum cimbru, oregano sau menta, care vor raspandi in jur parfumul lor imbietor.

Planteaza cu incredere

Alege sa pui in jardiniera de fereastra flori si plante cat mai diferite, multicolore, plante verticale, curgatoare, dar care au aceleasi necesitati de apa si lumina, si aranajamentul floral va arata spectaculos.

Sursa foto: growbeautifully.monrovia.com, bromleyboroughnews.co.uk, pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare