Plante de apartament

#flori de apartament #plante de apartament #violeta africana #ingrijire

Cum sa ai grija de violeta africana

Violetele africane pot deveni cele mai prietenoase plante din casa ta, oferindu-ti floricele mov, catifelate, superbe, tot timpul anului, daca le asiguri cantitatea necesara de apa si lumina, dar asiguri un loc cu temperaturi medii si le feresti de .

Numele ei stiitific este " Gesneriaceae ", iar printre cele mai raspandite specii se numara Saintpaulia confusa, Saintpaulia grotei ( taratoare), Saintpaulia difficilis, Saintpaulia magungensis ( violeta pitica), Saintpaulia , Saintpaulia rupicola, Saintpaulia tongwensis si Saintpaulia grandifloria. Saintpaulia ionantha este specia cea mai cunoscuta la noi in tara.


Necesitati de ingrijire pentru


Violeta africana creste mai mult in diametru si mai putin in inaltime. Inaltimea maxima a violetei africane este intre 8 si 10 cm, iar in diametru ajunge si pana la 20 de cm.

Deoarece este abundenta in frunze si flori, care se usuca si se schimba tot timpul, este nevoie de curatarea constanta a violetei pentru a evita putrezirea plantei.

Puii vor creste, de obicei, in jurul plantei - mama, dar este necesara indepartarea si replantarea lor.

Pentru a observa parazitii care apar constant pe tulpina si frunzele violetei, planta trebuie exminata atent si curatata cu o solutie speciala.


Necesitati de lumina pentru violeta africana


Pentru a te bucura de florile ei catifelate tot anul, trebuie sa-i asiguri lumina constanta, dar niciodata soare puternic. Pervazul ferestrei este un loc bun pentru violeta si o poti proteja cu o perdea subtire in momentele cand soarele arde mai tare.

Pentru dezvoltarea armonioasa a violetei, procentul corect este de minim 8 ore de lumina si maxim 8 ore de intuneric.


Necesitati de apa pentru violeta africana

 

Violeta africana are nevoie de o cantitate constanta de apa, astfel incat pamantul din ghiveciul ei sa fie mereu umed. Cea mai buna modalitate de a uda violeta africana este de a adauga mereu apa in farfurioara de sub ghiveci, pentru ca altfel risti putrezirea radacinilor plantei.

Cea mai buna apa pentru udarea violetei este cea la temperatura camerei, pastrata intr-un recipient deschis cel putin 24 de ore. Astfel, clorul din apa de la robinet va avea destul timp sa se evapore.


Necesitati de temperatura pentru violeta africana

 

Violeta africana poate fi tinuta afara vara, dar trebuie neaparat introdusa in casa iarna deoarece nevoile sale de temperatura se situeaza la peste 18 grade Celsius. De asemenea, e bine de retinut ca violetei nu-i pac variatiile de temperatura, deci evitati sa-i schimbati brusc locul.

Ca nivel de umiditate , violeta nu are nevoie de conditii deosebite, atmosfera din apartament fiind potrivita. Evitati, totusi, spatiile umede si neaerisite, dar si curentii de aer.

Necesitati de fertilizare pentru violeta africana


Un fertilizant cu azot, fosfor si potasiu este ideal pentru violeta africana si il pot achizitiona de la orice florarie. Daca nu gasesti asa ceva, poti folosi orice alt ingrasamant, insa cu masura si numai cand pamantul din ghiveci este umed.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului