Plante de apartament

#amenajare balcon #plante balcon #plante de apartament #balcon

Cum poti transforma un balcon intr-un colt de rai

Balconul reprezinta pentru foarte multe persoane un loc extrem de important. In lipsa unei gradini, daca stai la bloc, balconul devine acel colt de rai pentru foarte multi dintre noi, daca iti pui putin imaginatia la lucru.

 

Aspectul unui balcon poate fi modificat 100% daca il amenajezi cu multe plante, de tot soiul. Fie in jardiniere, fie in ghivece, florile vor da un aspect senzational. Insa, de mare efect sunt plantele curgatoare, fiind cea mai buna alegere pentru o terasa sau pentru un balcon

Iata, cateva tipuri de plante cataratoare care sunt la indemana oricui si care iti pot transforma radical balcon sau terasa.

Muscatele

Muscatele sunt plante perene, deci, nu depind de un anotimp anume si sunt si foarte usor de intretinut. Unii specialisti sustin ca ar fi chiar printre cele mai frumoase plante si ca s-ar plia perfect pentru un balcon sau o terasa.


Muscatele iubesc foarte mult soarele, asa ca au nevoie si de apa pe masura, asa ca trebuie udate din abundenta, insa numai atunci cand este cazul, adica cand pamantul se usuca.


Aceste plante ofera un tablou coloristic incredibil pentru ca infloresc din abundenta. Este un succes garantat!

Petuniile

O alta planta extrem de cautata si care da foarte bine. La fal ca si muscatele, petuniile ofera o paleta coloristica de invidiat. Acestea infloresc o perioada lunga de timp, dar trebuie cunoscut ca sunt si perioade mai slabe, in care este important sa le tratezi cu fertilizatori si ingrasaminte.

Begoniile

Spectaculoase sunt si begoniile, plante cu peste 1000 de specii. Florile sunt apreciate pentru stralucire si pentru inflorescentele bogate, cu culori vii si frumos contrastante cu frunzele: albe, galbene, rosii sau roz.

In momentul in care perioada de inflorire este spre final, udarea se opreste treptat, iar plantele intra in repaus. Begonia prefera lumina, dar nu si bataia directa a razelor solare. Si ea are nevoie de apa multa si de umiditate.

Campanule

Mai putin cunoscuta si populara, Campanula este o planta delicata, cu flori mici, albe, bleu sau violet si creste sub forma de tufa bogata. Infloreste pentru o perioada lunga de timp, fiind foarte buna pentru a fi plantata pe o terasa sau un balcon. Trebuie mentionat ca doar in luna august poate fi inmultita prin seminte, dar prima inflorire se va produce abia anul urmator. Campanula iubeste apa, nu trebuie sa aiba deloc pamantul uscat si are nevoie, de asemenea, de lumina.

Pe timp de iarna, campanula trebuie depozitata intr-o incapare in care sunt cel mult 10 grade, dar nu mai putin de 0 grade. Fara a fi udata si fara a fi pulverizata!

Fuchsia hybrida

Intr-un balcon este loc si de un arbust ornamental cu flori frumoase, variat colorate in roz, violet, rosu, alb sau lila. Planta provine din America Centrala si de Sud, iar reprezentantele genului sunt plante decorative prin flori, denumirea lor populara fiind cercelus.

Si acestei plante ii place umezeala, dar nu este disperata dupa soare. Este recomandat sa fie pulverizata vara si sa stea in locuri usor umbrite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare