Plante de apartament

#diy #flori #litere #decoratiuni gradina #decoratiune 3D

Cum poti obtine o decoratiune 3D din litere si flori

Vrei sa oferi un cadou deosebit persoanei dragi sau sa creezi un ornament special pentru balcon, terasa, gradina sau casa? Ce ai spune daca ai incerca decoratiunile 3D din litere si flori? In ultima vreme, literele sunt tot mai des intalnite in elementele de decor, dar intotdeauna este loc pentru imbunatatiri. Iata cum poti realiza singur o decoratiune 3D din litere si flori.


Materiale necesare

  • litere tridimensionale din carton (le poti gasi la librarii sau le poti concepe singur dintr-o curtie de carton)
  • cutter
  • burete pentru aranjamente florale
  • lipici rezistent
  • foarfece
  • flori naturale sau flori artificiale de diferite marimi si culori


Cum faci decoratiunea 3D din litere si flori

Decoratiunea 3D din litere si flori este foarte usor de realizat, odata ce strangi toate materialele de care ai nevoie. Sigur ca poti folosi mai multe litere tridimensionale, dar ai nevoie de mai multe flori si implicit de burete.

Pentru inceput, cu un cutter decupeaza una dintre fatele principale ale literei tale. Cu foarfecele sau tot cu cutterul, taie buretele in bucati mai mici si lipeste-le in forma literei, astfel incat sa umpli tot spatiul.

Buretele pentru aranjamentele florale este realizat dintr-un material mineral, care absoarbe si retine apa, astfel incat florile naturale sa reziste mult timp. Daca vrei sa folosesti flori naturale in decoratiunea 3D, iti recomandam sa adaugi in apa cu care umezesti buretele cateva picaturi de clor si o lingurita de zahar. Clorul va impiedica dezvoltarea bacteriilor, iar zaharul va furniza plantelor nutrientii necesari.

Cu un foarfece sau un patent, taie tulpinile florilor, avand grija sa lasi aproximativ 5 cm, pentru a putea infige florile in burete.

Acum nu-ti ramane altceva de facut decat sa introduci florile in buretele umed si sa dai forma finala aranjamentului tau deosebit. Aceasta decoratiune 3 D din litere si flori poate fi lipita pe o tablie, iar apoi tablia poate fi agatata pe perete. In functie de imaginatie, poti jongla cu aceasta decoratiune inedita, dandu-i diverse forme.



Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului