Plante de apartament

#ingrijire #florea flamingo #Anthurium #ingrijire Anthurium

Cum ingrijesti Floarea Flamingo (Anthurium)

Floarea Flamingo sau Anthurium este o planta de apartament usor de crescut si itnretinut, cu un foliaj atractiv si flori care rezista tot anul. Aceasta floare creste in toata lumea, insa este mai populara in Statele Unite ale Americii si in Olanda.

Floarea Flamingo este rezistenta si poate supravietui in interior pentru o perioada lunga de timp, chiar si in conditi vitrege. Anthurium, originara din padurile tropicale, este o planta cataratoare, care se dezvolta foarte bine in locuri cu multa umiditate si caldura. Exista numeroase specii de Anthurium, insa cele mai populare sunt speciile cu frunze si flori bogate.


Cum ingrijesti Anthurium


Chiar daca este o planta originara de la Tropice, Anthurium nu rezista foarte bine la temperaturile foarte mari. La temperaturi mai mari de 33 de grade, frunzele si florile se ard, iar florile isi pierd coloritul puternic. De asemenea, si durata de viata se scurteaza. Temperaturile mai mici de 10 grade duc la incetinirea cresterii si dezvoltarii acestei plante si la ingalbenirea funzelor. De asemenea, planta nu tolereaza inghetul.

Lumina. Floarea Flamingo are nevoie de lumina stralucitoare, indirecta. Nu este indicat sa expui planta la lumina directa a soarelui, decat in sezonul rece, dupa ce planta a fost bine aclimatizata. Lipsa luminii va duce la incetinirea cresterii si dezvoltarii plantei. Speciile de Anthurium fara flori tolereaza mai bine lipsa luminii, insa doar pentru perioade scurte de timp.

Apa. Pamantul plantei trebuie sa fie in permanenta umed. Nu trebuie insa sa exagerezi cu apa, astfel incat radacinile plantei sa stea prea mult timp in multa apa. Lipsa apei face ca planta sa se dezvolte mai greu si chiar sa nu mai infloreasca. De asemenea, lipsa apei duce si la uscarea radacinilor si ingalbenirea frunzelor.

Pamant. Pamantul din ghivecele cu Anthurium trebuie sa fie bogat si bine afanat. Radacinile care cresc in afara solului trebuie acoperite imediat cu pamant. In jurul radacinilor, pamantul trebuie sa fie bine presat.

Fertilizare. Planta Anthurium nu necesita fertilizare, insa daca vrei sa te ocupi si de acest aspect, este indicat sa folosesti un fertilizator delicat, in stare lichida. Acesta trebuie aplicat pe toata perioada de dezvoltare sau doar primavara.

Inmultire. Aduci cand muti planta intr-un ghiveci mai mare este momentul ideal pentru inmultire. imparte planta in mai multe radacini sau taie o parte din acestea. Planta se poate inmulti si din frunzele mai vechi care vor dezvolta radacini exterioare, care pot fi apoi plantate.

Replantare. Planta trebuie schimbata in alte ghivece in fiecare an. Anthurium nu sufera atunci este relocat, astfel ca se va dezvolta frumos in continuare.

Daunatori. Floarea Flamingo este sensibila la paduchii de frunze si la paianjenul rosu. De asemenea, este atacata si de numeroase ciuperci, in special in lunile de vara. In urma acestor atacuri frunzele si bobocii se inglabenesc si apoi se usuca. In lunile de iarna, Floarea Flamingo poate fi atacata de mucegaiul cenusiu, care duce la putrezirea frunzelor si florilor.

Atentie!

Floarea Flamingo este o planta toxica, toate partile fiind otravitoare. Mestecarea frunzelor sau florilor cauzeaza instant iritatii durereoase in jurul gurii si gatului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare