Plante de apartament

# cum ingrijesti craciunita #craciunita #plante apartament

Cum ingrijesti Craciunita ca sa infloreasca si la anul

Ne-am obisnuit ca de floarea numita popular Craciunita sa ne bucuram doar cateva saptamani la final de ani, apoi sa o credem pierduta definitiv. Nu este deloc asa. Iata cateva trucuri ca sa ai parte de Poinsettia si iarna urmatoare!

In primul rand, atentie mare unde asezi Floarea Craciunului inca de cand ai adus-o la tine in casa. Pe pervazul unei ferestre, la loc luminos este pozitia ideala pentru aceasta planta iubitoare de lumina.

Temperatura este un alt factor important pentru Craciunita. E bine sa tii cont ca temperatura din incaperea in care plasezi aceasta planta sa fie in jur de 18-23 de grade Celsius. Evita sa lasi ghiveciul pe o veranda racoroasa, pentru ca risti sa pierzi planta mai repede decat ai crede.

Uda planta doar atunci cand simti pamantul uscat la atingere. In niciun caz nu lasa radacinile plantei sa balteasca, pentru ca in acest fel Poinsettia isi va pierde frunzele.

Cum o ingrijesti dupa Anul Nou

Dupa ce Sarbatorile de iarna s-au incheiat, si Craciunita ta incepe sa piarda din frunze si sa capete un aspect neplacut. Din ianuarie pana in martie continua sa o uzi constant. Radacinile ei sunt inca vii si merita sa depui un efort suplimentar pentru a o ingriji. Din aprilie incolo poti sa o uzi mai rar, insa sa fii mereu atent ca tulpinile sa nu inceapa sa se ofileasca. Primavara, o poti muta intr-un loc mai racoros, cum ar fi un garaj, unde temperatura sa fie in jur de 15 grade Celsius.


Pe la jumatatea lunii mai, tunde-i tulpinile lasandu-le nu mai mari de 10 centimetri, apoi replanteaza Craciunita intr-un ghiveci mai mare. Cand incep sa ii apara lastari noi e momentul sa ii aplici fertilizator la radacina. Trateaza in acest fel planta o data la doua saptamani.

In iunie, scoate ghiveciul afara, insa asaza-l intr-un loc umbrit si continua sa uzi constant planta si sa ii aplici ingrasamant. In iulie-august, tunde tijele care se dezvolta pentru ca planta sa creasca uniform.

In septembrie, reintrodu planta in casa si asaz-o la o fereastra cu multa lumina. Continua sa o uzi regulat.

Planta are nevoie cam de 10 saptamani pana sa ia aspectul pe care il stim si il apreciem cu totii. In toata aceasta perioada are nevoie de lumina in jur de 10-12 ore pe zi. Intre orele 18.00 si 8.00 e bine sa o muti la un loc intunecos, pentru ca dimineata sa o asezi iar la lumina. Acest "tratament" lumina-intuneric ii va stimula dezvoltarea.

In jurul datei de 15 decembrie opreste fertilizarea solului.

Sursa foto: fabiovisentin.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului