Plante de apartament

#curatare plante #ingrijire plante #plante de apartament

Cum cureti plantele de apartament, pentru a le mentine sanatoase si viguroase

Plantele de interior au nevoie in mod regulat de curatare, pentru a ramane sanatoase si viguroase, insa de multe ori se intampla sa omiti acest pas important de ingrijire. Trebuie sa stii ca praful si toate celelalte particule care se asaza pe frunzele plantelor de apartament pot incetini procesul de repiratie si oxigenarea tesuturilor. De aceea este nevoie ca, din cand in cand, sa le improspatezi aspectul.

Fiecare planta de interior trebuie curatata in functie de textura frunzelor. Tine cont ca ceea ce se potriveste unei plante, poate dauna alteia.


Ofera plantelor un dus binemeritat

Cele mai multe plante de apartament care au frunze viguroase pot fi curatate cu apa direct sub jetul de la chiuveta sau de la dus. Este recomandat ca presiunea apei sa nu fie prea mare, iar temperatura sa fie potrivita, nici prea ridicata, nici prea scazuta. Dupa curatarea frunzelor cu apa, este bine sa lasi planta la uscat in cada, dupa care evita sa o expui in bataia directa a soarelui.


Foloseste o pensula cu peri moi pentru curatarea frunzelor delicate

Unele plante de apartament, cum ar fi violeta africana, au frunze acoperite de peri sensibili si nu ar trebui curatate cu apa. Cel mai sigur ar fi sa folosesti o pensula ingusta cu peri moi, care indeparteaza praful si ajuta planta sa respire mai bine.


Foloseste un material din bumbac pentru a sterge frunzele cerate

Plantele cu frunze cerate, cum ar fi ficusul, Anthurium (floarea flamingo), Seflera sau Croton pot fi curatate foarte usor cu ajutorul unui material din bumbac umezit in apa. In popor, exista si alte produse utile pentru curatarea frunzelor cerate si lustruirea lor, cum ar fi laptele si berea, insa nu toate plantele reactioneaza bine la ele.

Prin urmare, fie te rezumi la curatarea cu apa, care nu dauneaza plantei, fie testezi si alte metode insa doar pe o frunza. Daca in cateva zile nu observi pete sau alte semne cum ca solutia ar fi fost daunatoare, poti curata planta in intregime cu ea.


Rupe florile si frunzele uscate

Curatarea frunzelor cu apa sau cu pensula nu este de ajuns pentru ca planta sa se mentina sanatoasa si viguroasa. Rupe frunzele si florile uscate sau ofilite, pentru a stimula planta sa dezvolte noi inforescente.

Sursa foto: vizpark.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului