Plante de apartament

#plante apartament #gradina #flori apartament #plante gradina # cum cureti

Cum cureti corect plantele de interior

Vrei sa ai plante perfect sanatoase, fara pete si mereu stralucitoare? Mare atentie la modul in care le ingrijesti, dar mai ales la modul in care le cureti. La fel ca oricare obiecte din casa, plantele de interior au nevoie de curatare.

De ce ai nevoie pentru curatarea plantelor de interior

  • Apa curata fara clor sau alte chimicale
  • Un atomizator
  • Carpe curate
  • Servetele
  • Periuta de dinti veche cu peri moi
  • Dus cu reglare a temperaturii

Cum cureti plantele de interior:

Mai intai sterge plantele de praf cu carpa sau cu periuta de dinti. Ai grija sa elimini praful in intregime de pe frunze si tulpini. In cazul in care frunzele plantei sunt foarte sensibile, curata-le cu un ciucure de bumbac.

In cazul cactusilor sau alte plante cu tepi, cel mai indicat ar fi sa folosesti un pulverizator cu apa pentru curatarea lor. Daca murdaria este persistenta, foloseste apa calda. Ai grija insa ca aceasta sa nu ajunga la radacina.

Plantele cu frunze rezistente pot fi curatate cu o periuta de dinti sau o perie umeda de fiecare data cand sunt pline de praf. De asemenea, pentru curatarea acestora poti utiliza si servetelele de hartie. In cazul in care servetelul este prea dur, poti sa il umezesti putin.

Pentru a curata plantele cu frunze groase si dure poti folisi chiar fluxul de apa de la robinet sau cu ajutorul unei solutii usoare realizate din apa si sapun. Asadar, pentru o curatare cat mai eficienta, puna apa intr-un castron si scufunda frunzele plantei in el, apoi spala-le usor cu degetele sau cu o perie. La final clateste-le bine.

Pont!

Este indicat sa cureti plantele de interior sub dus cu apa calda cel putin o data pe an sau atunci cand sunt prea pline de praf. Inainte de a face asta, asigura-te ca apa calda nu ajunge la radacina plantelor. De asemenea, ai grija si la temperatura apei. Aceasta trebuie sa fie calduta, si nu fierbinte, iar jetul de apa nu trebuie sa fie foarte puternic, deoarece risti sa distrugi frunzele plantelor extrem de usor. Ai grija sa nu ramana apa nici in farfuria vasului.

Foto: imujer.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare