Plante de apartament

# ingrijire planta cafea # ingrijire cafea # cafea in ghiveci #planta de cafea #plante de apartament #cafea

Cum cresti planta de cafea in ghiveci

Planta de cafea, cea care iti ofera delicioasele boabe pentru cafeaua pe care o savurezi in fiecare dimineata, poate fi o planta decorativa de interior, care arata spectaculos. Planta de cafea poate fi crescuta foarte usor in ghiveci. Daca nu ai deja una, dar iti doresti, o poti achizitiona din magazinele de bricolaj.

Ce este si mai important este ca planta de cafea este ideala ca planta de interior, pentru ca nu este pretentioasa, fiind astfel potrivita si pentru persoanele care nu au experienta in ingrijirea florilor.

Ofera-i mediul potrivit in care sa se dezvolte si aceasta va deveni o planta de interior importanta, pentru ca atunci beneficiaza de tot ce are nevoie, planta de cafea atinge dimensiuni impresionante. Nu in ultimul rand, dupa doar cativa ani de cand ai achizitionat o astfel de planta, vei avea ocazia sa o vezi cum rodesc fructele care contin boabe de cafea.

Ingrijirea plantei de cafea

Planta de cafea prefera lumina indirecta, asadar poate fi asezata langa o fereastra, dar nu direct in lumina care patrunde in incapere.

Planta de cafea nu rezista la inghet si nu are prea multe sanse de supravietuire nici daca temperatura din casa nu depaseste constant 18 grade Celsius.

Atunci cand cresti planta de cafea in ghiveci, solul trebuie sa fie in permanenta umed, dar sa nu aiba prea multa apa. Asigura-te ca ghiveciul si solul in care creste planta de cafea sa fie bine drenate.

Umiditatea din jurul plantei de cafea trebuie sa fie ridicata, asadar daca vei aseza planta de cafea langa o tava cu pietre de rau si apa ii asiguri acesteia mediul de care are nevoie pentru a se dezvolta. La fel ca multe plante de interior, planta de cafea are nevoie de o cantitate mai mica de apa pe perioada iernii, decat are nevoie vara.

Din rutina de ingrijire a plantei de cafea pe care o cresti in ghiveci face parte si feritilizarea acesteia, care trebuie facuta o data la doua-trei luni, primavara si vara.

Ia in considerare, ca atunci cand planta de cafea are mediul care ii place, poate atinge si inaltimea de doi metri. De aceea, este recomandat sa ii oferi plantei de cafea suficient spatiu si sa o tai regulat. Cand vrei sa tai planta de cafea, momentul cel mai potrivit in care poti face aceasta operatiune este primavara devreme.

Cum rodeste planta de cafea

Multi dintre cei care cresc planta de cafea in ghiveci se intreaba daca vor ajunge sa si recolteze delicoasele boabe de cafea. Daca planta de cafea creste in conditii ideale in interior, este posibil sa infloreasca atunci cand ajunge la maturitate, ceea ce inseamna trei pana la cinci ani. Chiar si atunci cand ii oferi plantei cele mai bune conditii, asteapta-te ca aceasta sa faca doar cateva flori, dar daca le vei poleniza, acestea vor produce fructele care contin boabe de cafea. Nu te astepta la o productie substantiala de boabe de cafea, nu vei avea suficiente nici pentru o ceasca de cafea, insa faptul ca planta de cafea a rodit te va motiva sa o ingrijesti si sa ii oferi in continuare cele mai bune conditii pentru a se dezvolta.

Sursa foto: florariatrias.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului