Plante de apartament

#buchete flori #toamna #flori

Culori calde pentru o toamna care sa-ti trezeasca amintiri placute

Chiar daca toamna a debutat cu vreme ploioasa si friguroasa, cu griji si incertitudine cauzate de contextul pandemic, gandurile pozitive si optimismul nu trebuie sa ne paraseasca. Astfel, in loc de melancolie si pregatire pentru sezonul rece, Floria.ro, cea mai mare florarie online, propune o toamna plina de pasiune si de culoare: buchete de flori in culori vibrante, cu accente exotice si combinatii surprinzatoare cu elemente neobisnuite cum ar fi celosia sau ardeii iuti.

Contextul epidemiologic actual a facut ca debutul toamnei din acest an sa fie caracterizat de incertitudine, stres, griji. Uneori, toate aceste lucruri devin greu de gestionat si au o influenta negativa asupra starii noastre de spirit. Propunerea Floria.ro pentru aceasta toamna este o colectie care sa transmita, in primul rand, un mesaj optimist.

Designerii florariei online au mers pe o cromatica in acord cu mesajul transmis: nuante vibrante de rosu grenadine, culoarea vedeta a sezonului, orange si galben.

„Fiecare anotimp are caracteristicile sale. Si, de vreme ce toamna este recunoscuta pentru sentimentul de melancolie, am decis ca, de aceasta data, trebuie sa iesim din tipare. Nu vrem sa aducem tristete, ci pasiune. Asadar, am adunat cele mai vibrante nuante de rosu grenadine, culoarea vedeta a sezonului, portocaliu si galben. Am ales flori binecunoscute, precum trandafirii, gerbera sau garoafele si le-am combinat surprinzator, cu flori precum celosia sau elemente decorative cum sunt ardeii iuti. In final a rezultat o colectie plina de pasiune”, a declarat Marina Popescu, director general Floria.ro.

Culorile florilor iti influenteaza starea emotionala

Un studiu realizat de Universitatea din New York*, avand ca participanti 147 femei de toate varstele, care au fost expuse unor imagini cu flori, a relevat ca florile raman modul perfect de a incepe ziua cu ganduri pozitive, avand totodata un efect imediat si pe termen lung asupra modului in care ne simtim.

Florile ne fac asadar mai fericiti, iar starile de anxietate, agitatie, oboseala, sunt mult diminuate daca avem flori proaspete in vaza. Florile nu ar trebui sa lipseasca nici de la birou, pentru ca in prezenta florilor devenim mai optimisti, mai productivi si mai creativi. Totodata, culorile florilor au un impact puternic asupra psihicului uman, influentandu-ne starea emotionala.

Propunerea Floria.ro pentru acest sezon sunt aranjamentele florale in cromatica calda. Rosu si portocaliu sunt culori asociate cu focul, cu caldura si cu lumina soarelui, care atrag atentia privitorului si par sa avanseze, dandu-i senzatia de apropiere. Iar galbenul este o culoare speciala, care poate schimba taberele cu o oarecare usurinta. Astfel, in compania unor flori rosii sau portocalii, o floare galbena va imprumuta din intensitatea lor, transmitand un mesaj optimist, fiind asociata cu asociata cu vitalitatea, creativitatea si entuziasmul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului