Plante de apartament

#violeta de africa #plante de apartament #dracaena #plante rezistente #bromelia #limba soacrei

Cele mai rezistente plante de apartament

Exista plante de apartament care si-au dobandit o rezistenta atat de buna, incat nici chiar cei mai neglijenti proprietari nu au cum sa le distruga.



Sa aflam impreuna care sunt cele mai rezistente plande de apartament.


Voalul Miresei (Chlorophytum comosum)


De cele mai multe ori, aceasta planta are o gramada de puieti atasati. Deseori, Voalul miresei creste in cosulete atarnate si poate ajunge la 60-75 cm latime si 60-100 cm lungime. Radacinile tind sa creasca excesiv si sa umple ghiveciul, astfel ca va trebui replantata o data la cativa ani. Atunci cand puietii incep sa isi formeze radacini, ei ar trebui replantati separat, in mai multe vase.

Conditii de ingrijire: Voalul miresei nu este pretentioasa nici cu apa, nici cu lumina, deci are nevoie de ele in cantitati moderate.


Dracena


Exista mai multe specii de Dracena care se adapteaza bine cresterii in apartament, dar cele mai multe le vei gasi in aranjamente de plante stradale. Specia Dracena Marginata seamana cu un palmier si poate ajunge pana la 3 metri inaltime. Specia Dracena sanderian (Bambusul japonez) creste cel mai bine in apa, dar, dupa ce i-au crescut radacinile foarte mult, o poti muta in pamant.

Conditii de ingrijire: Dracena are nevoie de lumina puternica si trebuie udata numai atunci cand pamantul s-a uscat. Chiar daca s-a ofilit, isi va reveni imediat dupa ce este udata din nou.


Limba soacrei (Sansevieria trifasciata)


Aceasta planta des intalnita in apartamente se numeste Limba soacrei datorita frunzelor lungi si ascutite, dar si datorita longevitatii sale. Este o planta de casa, usor de intretinut si care traieste mult.

Sanseveria trifasciata Hahnii este varianta pitica a Limbii soacrei.

Conditii de ingrijire: Limba soacrei are nevoie de putina lumina si putina apa, excesul de apa putand sa-i cauzeze putrefactia. Daca sta in interior, trebuie udata o data sau de doua ori pe iarna, in functie de umiditatea din casa.


Cactusul de Craciun


Este o varietate de cactusi care produce flori numai la inceputul iernii, uneori chiar de Craciun, florile ei fiind roz intens sau rosu. Planta are "avantajul" ca poate fi fortata sa infloreasca in perioada Craciunului daca este tinuta in intuneric total timp de 12 ore, in timpul noptii, din Octombrie pana cand apar mugurii.


Conditii de ingrijire: Ii trebuie foarte putina lumina si nu agreeaza caldura, insa va face flori la lumina puternica.


violeta de africa


Se distinge prin florile mov, catifelate si numeroasele frunze care cresc in cascada. Violetele de Africa se pot muta usor dintr-un ghiveci in altul si floricelele sau frunzele uscate se pot indeparta cu mana. O data la doi ani e recomandat sa-i schimbati ghiveciul.

Conditii de ingrijire: Violeta de Parma adora sa stea pe pervaz sau pe balcon pentru ca are nevoie de multa lumina. Nu ii trebuie multa apa, deci se uda de maxim doua ori pe saptamana.


Bromelia


Bromelia provine din padurile tropicale si este obisnuita sa reziste foarte bine conditiilor vitrege. Dovada stau chiar frunzele ei lungi, in forma de palnie, care pot capta foarte bine apa de ploaie.

Conditii de ingrijire: Bromelia nu agreeaza soarele direct, dar apreciaza lumina si nu are nevoie de multa apa.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului