Plante de apartament

#plante periculoase #plante

Cele mai periculoase plante. Daca le ai in casa, scapa acum de ele!

Multor persoane le plac plantele, mai ales cele care fac flori frumos colorate. E bine de stiut ca exista si plante care pot dauna familiei si pot atrage si necazurile. Vei vedea mai jos care sunt cele mai periculoase plante si pe care ar fi bine sa nu le tii in casa.



Ficus - speciile cu frunze carnoase sunt foarte periculoase. Odata ajuns pe piele, sucul din frunzele respective poate provoca iritatii si umflaturi. Daca sucul respectiv este ingerat poate provoca ameteli, greata si dificultati de respiratie.

Dieffenbachia - daca ajunge in organism, seva acestei plante are efect negativ asupra sistemului digestiv si ingreuneaza respiratia. Pe piele poate provoca arsuri.

Cyclamen - desi face flori foarte frumoase, este foarte periculoasa. Sucul din tulpina si radacini irita mucoasele, provoaca umflaturi si dureri in gat.

Aglonema - e foarte important ca animalele sau copiii mici sa nu ajunga la ea. Tulpinile si semintele acestei plante contin o substanta otravitoare care poate provoca alergii si corodeaza mucoasele.

Oleandru - dupa mestecarea unei frunze de Oleandru apar tulburari ale ritmului cardiac, iar persoana poate murit. Sucul acestei plante poate provoca, de asemenea, orbire daca ajunge in ochi.

Alior - tulpinile acestei plante contin un lichid alb si daca intra in contact cu membranele mucoase poate provoca arsuri, ameteli si greata.

Azalee - ingerarea sucului de azalee provoaca arsuri la stomac, greata si diaree. In cazul in care persoana in cauza nu primeste asistenta medicala la timp exista pericolul perturbarii sistemului cardiovascular si nervos.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului