Plante de apartament

#orhidee #orhidee phalaenopsis #varietati orhidee

Cele mai frumoase varietati de orhidee Phalaenopsis

Ingrijite corect, orhideele Phalaenopsis pot ramane inflorite chiar si un an. Hibridizarea a dus la dezvoltarea a nenumarate varietati, dar cele mai multe orhidee Phalaenopsis raman usor de ingrijit pentru care care respecta conditiile de mediu necesare acestor flori.

Descopera cele mai frumoase varietati de orhidee Phalaenopsis, plante exotice cunoscute si sub denumirea de "orhideea molie".


Orhidee Phalaenopsis intermedia

Un superb hibrid creat prin incrucisarea varietarilor Phalaenopsis equestris si Phalaenopsis aphrodite, aceasta orhidee are nevoie de multa lumina. Pe timpul iernii poate fi mutata la o fereastra orientata catre Sud sau poate fi ajutata cu tuburi fluorescente plasate la o distanta de cel putin 15 centimentri deasupra plantei.


Orhidee Phalaenopsis - hibrid Vanda Ruby Moon

In sera orhideea Phalaenopsis Vanda creste pana la o inaltime de 2 m, insa hibridul Vanda Ruby Moon este una dintre varietatile speciale care pot fi crescute mai usor intr-un apartament. Pentru a o mentine sanatoasa si fericita, lasa radacinile sa se usuce intre udat.


Orhidee Phalaenopsis antarctic

Cu petale de un alb imaculat, orhideea Phalaenopsis antarctic are nevoie sa fie udata aproape zilnic pe timpul verii. Iarna, perioada de timp dintre udari poate creste chiar pana 10 zile, dar indiferent de anotimp, cel mai bun moment pentru udarea orhideei este dimineata.


Orhidee Phalaenopsis - hibrid Vanda Blue Magic

O varietate cu adevarat spectaculoasa de orhidee, Vanda Blue Magic are nevoie de umiditate crescuta, dar atunci cand frunzele sunt ude, planta se poate imbolnavi rapid. Cea mai buna cale de a oferi orhideei umiditatea dorita este plasarea ghiveciului pe o tavita cu pietris si apa, care nu atinge insa direct ghiveciul.


Orhidee Phalaenopsis galbena

Pentru amatorii de orhidee care nu vor o culoare foarte puternica, hibrizii galbeni de Phalaenopsis sunt cea mai buna alegere. Orhideea molie are nevoie sa fie replantata la maturitate odata la 2 ani, de obicei primavara, dar o planta tanara poate beneficia de schimbarea solului si odata pe an.




Sursa foto: deco.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului