Plante de apartament

#ghiveci #plante #flori #plante de apartament

Cele mai frecvente greseli ale posesorilor de plante de apartament

Intr-un exces de zel, posesorii de plante de apartament au tendinta sa faca foarte multe greseli care pot duce la imbolnavirea florilor. Iata o lista cu cele mai frecvente greseli pe care le fac persoanele care au in grija plante de apartament.


Udarea excesiva


Inainte de a turna chiar si un strop de apa unei flori, trebuie mai intai sa o cunosti foarte bine, sa citesti informatii utile despre ea, sa stii ce ii place, de cata apa are nevoie si cand anume trebuie sa o stropesti. Sunt anumite plante care au nevoie de udare la cateva saptamani, sau chiar mai rar in sezonul rece (spre exemplu, cactusii), in timp ce altele au nevoie zilnic de apa.


Udarea prea deasa poate duce la putrezirea radacinilor si astfel la moartea plantei.


Lipsa apei


In extrema cealalta, se afla persoanele care uda plantele atunci cand isi aduc aminte, desi pamantul din ghiveci este foarte uscat si are nevoie disperata de apa.


O planta care nu era udata la timp, poate suferi de deshidratare, iar sansele ca ea sa isi revina dupa ce se usuca, sunt destul de mici. In afara de faptul ca trebuie sa aflii informatii despre planta, trebuie sa o verifici periodic pentru a vedea cum se comporta solul.


Ingrasamantul in exces


Expertii in cresterea si ingrijirea plantelor spun intotdeauna ca este mai bine sa oferi plantei mai putin ingrasamant decat prea mult.  Din pacate insa, posesorii de plante de apartament considera ca daca adauga o cantitate mai mare de fertilizator, floarea lor va fi mai frumoasa si se va dezvolta mai rapid.


Totusi, trebuie sa stii ca o planta care primeste o cantitate prea mare de fertilizator, se poate imbolnavi iremediabil. Radacinile pot fi arse din cauza mineralelor,  frunzele se pot ingalbebi, iar intr-un timp foarte scurt floarea va muri.
Procesul poate fi comparat cu excesul  de proteine sau steroizi  la oameni.


Daca ai dubii, mergi la o farmacie fito-sanitara si cere parerea unui inginer specialist in plante. Acesta iti va da mai multe detalii despre cum sa folosesti ingrasamantul achizitionat.


Solul nepotrivit


Cactusii, aloe vera  si copacii cu citrice au in general nevoie de un sol preponderent nisipos pentru o drenare usoara, in timp ce alte plante se dezvolta doar in combinatii de pamant lutos si turba. Acorda atentie acestor detalii vitale pentru florile tale.


Prea mult soare


Este foarte adevarat ca cele mai multe plante se dezvolta cel mai bine in razele directe ale soarelui, dar exista si flori care au nevoie de umbra.  In plus, mutarea brusca a plantelor la soare nu este o idee foarte buna. Trecerea plantelor care au nevoie de soare intr-un loc luminos se face treptat pentru ca acestea sa se acomodeze.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului