Plante de apartament

#plante #plante de apartament #crinul pacii #dracaena #limba soacrei #planta paianjen

Cele mai bune plante pentru purificarea aerului si mentinerea sanatatii

Pentru a reduce toxinele din jurul nostru exista o solutie simpla: plantele. Studiile la nivel global au aratat ca plantele pot reduce particulele de praf si contaminanti, precum formaldehida si benzenul, care provin de la fumul de tigara, vopsea, mobilier sau materiale de constructie.

Mai mult decat atat, plantele din ghivece puse in birouri pot contribui la reducerea oboselii, a stresului, durerilor de cap sau tusei angajatilor. Iata care sunt cele mai bune plante pentru purificarea aerului si imbunatatirea starii de sanatate!


1. Limba soacrei

Limba soacrei este una dintre cele mai indragite si apreciate plante de apartament. Are frunze verticale, inalte si groase, de culoare verde inchis, si au dungi orizontale si pete mai deschise la culoare. Florile sunt mici, crem deschis, si au un parfum placut. Limba soacrei este una dintre plantele care ajuta la purificarea aerului.


2. Crinul Pacii

Daca vrei sa ii dai locuintei tale un aer tropical poti alege sa folosesti in decorarea camerelor crinul Pacii. Aceasta planta ajuta la reglarea nivelului interior al umiditatii, insa poate fi toxica daca este ingerata. Prin urmare, este bine sa alegi locul cu grija daca in casa sunt copii sau animale curioase.


3. Dracaena

Dracaena este o planta tropicala, care nu are nevoie de foarte multa ingrijire, avand nevoie chiar de mai putina apa decat celelalte flori din aceeasi categorie. Dracaena este caracterizata prin viata lunga si crestere relativ lenta (aproximativ 10 cm pe an) si este apreciata pentru frunzele ei frumoase, adesea pestrite. Este una dintre plantele de apartament foarte cautate, intrucat contribuie la purificarea aerului din locuinta. Aceasta absoarbe benzenul si substantele volatile din vopseluri, lacuri si adezive din atmosfera.


4. Planta paianjen

Aceasta planta de apartament are frunzele lungi si inguste, cu dungi verzi si albe. Frunzele sunt asemanatoare cu picioarele unui paianjen. Pe langa scopul sau decorativ, aceasta planta este potrivita pentru imbunatatirea aerului din incapere, absorbind 90% din monoxidul de carbon si formadelhida in cateva zile.



Sursa foto: rd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului