Plante de apartament

#sanatate #ficus #iedera #crinul pacii #plante de interior

Plante de interior benefice pentru sanatate

Daca stai intr-un apartament, acest lucru nu te impiedica sa-l populezi cu plante in ghiveci, care au o viata lunga. Pe langa aspectul estetic pe care il dau locuintei tale, plantele de interior sunt filtre naturale de purificare a aerului. Astfel, vei sti ca nu iti risipesti banii pe electrocasnice scumpe si ai la indemana o solutie deloc scumpa dar, mai ales, ecologica.


Pothos

Este o planta care ne scapa de monoxidul de carbon si de formaldehide, substante toxice cu efect cancerigen. Provine din Thailanda si din insulele Oceanului Pacific, fiind o planta cataratoare, mereu verde si usor de intretinut. Poate supravietui si la temperaturi mai scazute, dar si cu lumina mai redusa.


Iedera

Absoarbe 90% din benzen, un solvent gasit frecvent in vopsea, cauciuc, materiale plastice, detergenti si fum de tigara. Iederei ii place un pamant moale, imbibat cu apa si temperaturi mai scazute in camera.


Planta paianjen

Se dezvolta in aproape orice mediu, fiind toleranta la neglijare. Creste la lumina puternica indirecta, insa frunzele i se usuca daca este tinuta in bataia directa a soarelui. Spider Plant (planta paianjen) are frunzele lungi si inguste, de culoare verde, galben sau alb. Are mai multe tulpini lungi, subtiri si florile sunt mici si albe.


Copacul de cauciuc

Cunoscut si sub denumirea de "ficus elastic", arborele de cauciuc este o planta care are un aspect exotic, fara sa aiba pretentii mari de ingrijire. Aceasta se dezvolta fara probleme in conditii de apartament, unde poate ajunge si la inaltimea de 1,5 metri. Are nevoie sa-i cureti frunzele de praf cu o carpa umeda.


Crinul pacii

Cu siguranta ai vazut aceasta planta tropicala in multe case, mai ales ca este una frumoasa, fiind extrem de populara printre iubitorii de flori. Adora sa stea la umbra sau in semiumbra si inlatura toxinele precum amoniacul, acetona, ethyl acetatul, formaldehidele, metil alcoolul sau xylenul.


Ficusul

Ficusul e una din cele mai frumoase plante de apartament. Acest copac prefera sa stea in locuri luminoase, uneori semiumbrite, nu la expunerea directa in razele soarelui. Majoritatea celor peste 800 de specii de ficus prefera sa treaca mai multe zile pana ce va fi nevoie sa fie udate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare