Plante de apartament

#puruficare aer #toxine

Cele mai bune plante care purifica aerul din casa si reduc nivelul de toxine

 

Potrivit mai multor cercetari, unele desfasurate chiar de oamenii de stiinta de la NASA, majoritatea plantelor de apartament elimina pana la 87% din toxinele din aer, filtreaza poluantii si dioxidul de carbon, elibereaza oxigen si reglează nivelul umiditatii aerului.

Specialistii recomanda ca la fiecare 8 metri patrati ai casei sa existe cate o planta. Avand în vedere frumusetea si aspectul extrem de interesant al multora dintre ele, va fi o incantare sa-ti umpli casa de plante.

Iata plantele de exterior care te vor relaxa si iti vor curata casa de toxine:

Aloe Vera

Gelul din aloe are numeroase atuuri: vindeca pielea arsa, taieturile, dar te ajuta sa monitorizezi si calitatea aerului din casa ta. Ajuta la curatarea acestuia de agentii poluanti din produsele de curatenie. Daca nivelul de chimicale este ridicat vei observa chiar pe frunzele de aloe, pe care vor aparea puncte maro.

Limba soacrei

O planta care nu are nevoie de multa apa pentru a supravietui, dar care purifica excelent aerul din casa. Absoarbe dioxidul de carbon, iar noaptea elibereaza oxigen.

Ficusul de cauciuc

Peperomia Obtusifolia sau Ficus Robusta dupa denumirea botanica curata aerul eliberand un continut ridicat de oxigen si purifics aerul din interior prin eliminarea substantelor chimice, cum ar fi formaldehida sau alte toxine. Acestei plante ii place lumina, apa la intervale mari de timp, si solul bogat.

Feriga

Aceasta actioneaza ca un umidificator natural, indeparteaza formaldehida si este un purificator general de aer. Este declarata a fi printre cele mai bune plante de apartament care purifica aerul. Ii place lumina stralucitoare si solul umed, dar reziata si la seceta sau la lumina partiala.

Philodendronul

Si el remarcat de NASA ca una dintre cele mai bune plante pentru indepartarea formaldahidei, in special in concentratii mai mari.

Philodendronii sunt considerati otravitori, asa ca nu trebuie lasati la indemana copiilor si a animalelor de companie.

Limba soacrei

O planta care nu are nevoie de multa apa pentru a supravietui, dar care purifica excelent aerul din casa. Absoarbe dioxidul de carbon, iar noaptea elibereaza oxigen.

Iedera englezeasca

Este cunoscuta pentru indepartarea benzenului, un agent cancerigen care se gaseste in fumul de tigara, detergenti, pesticide si alte materiale sintetice si este considerat a fi extrem de benefica pentru astm si alergii, eliminsnd, de asemenea, formaldehida.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului