Plante de apartament

#plante otravitoare #leandru #plante de gradina #plante de apartament #animale #copii #animale de companie

Cea mai periculoasa planta! Multi romani nu stiu, dar o tin in casa! Poate omori un om

Romanii sunt mari iubitori de plante de apartament. Nu exista casa in care sa nu se gaseasca macar cateva ghivece cu flori dintre cele mai diverse. Si asta deoarece florile dau culoare si veselie oricarei incaperi.

 

Trebuie avut insa grija la ce tip de flori aducem in casa, deoarece unele, desi sunt foarte frumoase, sunt extrem de periculoase. O grija deosebita trebuie sa aiba insa cei care au copii sau animale de companie. 

Cea mai periculoasa, dar si una dintre cele mai populare plante de apartament si de gradina este leandrul. Acesta este otravitor si poate provoca daune majore unui adult. In cazul copiilor si al animalelor de companie, leandrul este cu atat mai periculos. O mica parte din frunza, ingerata, poate duce la deces.

Au existat numeroase situatii in care animalele de companie (caini, pisici) au mancat o mica bucatica dintr-o frunza de leandru, iar medicii veterinari nu au mai putut face nimic pentru a le salva viata.

In plus, leandrul poate fi un pericol real pentru copii, care in urma ingerarii unei parti minuscule de planta, pot avea probleme grave. Ingerarea unei mici bucati de leandru le poate provoca celor mici dureri puternice, probleme intestinale, frisoane, atacuri cerebrale, coma si chiar moartea.

FOTO: pxhere.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului