Plante de apartament

#plante stabilizate #plante de apartament #plante

Ce sunt plantele stabilizate si cum le poti folosi in decorul casei

Un nou concept face furori in ultima vreme. Plantele stabilizate sunt la mare cautare, atat de catre companii cat si de persoanele ocupate, ce nu au timp sa ingrijeasca plante normale. Plantele stabilizate au o multime de beneficii pentru incaperile in care sunt tinute.

 

Ce sunt plantele stabilizate

Plantele stabilizate sunt plante naturale, care trec printr-un proces de prelucrare ce consta in inlocuirea limfei cu un produs de stabilizare, pe baza de glicerina. Astfel, plante intregi, sau doar parti ale acestora, sun selectate cand ajung la perioada de maxima dezvoltare. Pentru acestea se creeaza un climat specific, apoi sunt puse intr-o baie de glicerina, apa si coloranti alimentari pentru cateva zile, timp in care limfa se evapora si este treptat inlocuita de noul amestec. La final, plantele sunt lasate la uscat timp de doua-trei zile, potrivit artagradinilor.ro.

Plantele stabilizate pot rezista de la trei pana la zece ani, indiferent de tipul acestora, daca sunt tinute in conditii propice.

Avantajele si dezavantajele plantelor stabilizate

Pe langa faptul ca nu necesita ingrijiri speciale, plantele stabilizate au o multime de avantaje, dupa cum urmeaza:

  • nu genereaza spori, polen si alte tipuri de alergeni si nu atrag praful, fiind ideale pentru persoanele care sufera de alergii
  • nu atrag insectele
  • rezista in orice loc, inclusiv in bai si alte incaperi intunecate, locuri in care alte plante nu ar rezista
  • orice planta poate deveni o planta stabilizata, astfel ai posibilitatea de a alege dintr-o larga varietate

Pe langa avantaje, plantele stabilizate au si dezavantaje. Spre deosebire de plantele normale insa, plantele stabilizate nu purifica aerul din incaperi. In plus, nu infloresc iar cresterea acestora nu continua, asadar orice dauna accidentala este una permanenta, deoarece acestea nu au posibilitatea de a se reface. In plus, sunt extrem de sensibile la contactul cu apa si la razele directe ale soarelui, degradandu-se.

Cum ne putem decora casa cu plante stabilizate

Plantele stabilizate sunt perfecte pentru decorarea casei sau chiar a biroului. Poti opta pentru o larga varietate de plante. Acestea vin sub forma de plante in ghiveci, ori sub forma de taboluri sau panouri decorative.

Trebuie sa stii insa ca, la inceput, plantele stabilizate au un miros specific, cauzat de conservantii cu care sunt tratate. Mirosul dispare insa in aproximativ doua saptamani.

1. Plante stabilizate, in ghiveci

Daca vrei ca plantele tale sa arate intocmai unora normale, poti opta pentru cele in ghiveci. Acestea au aspectul unor plante naturale si nu au nevoie de ingrijire. In plus, gasesti o multime de ornamente, perfecte pentru decorarea oricarei incaperi.

2. Tablouri si panouri cu plante stabilizate

Tablourile cu plante stabilizate sunt perfecte pentru decorarea oricarui perete. Astfel, cu ajutorul acestora, poti aduce un colt de natura la tine acasa.

In schimb, panourile stabilizate, sunt perfecte pentru decorarea birourilor sau a altor spatii mari.

Surse foto: artagradinilor.ro, odu.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului