Plante de apartament

# culoare trandafiri #semnificatie trandafiri #trandafiri

Ce semnificatie au trandafirii primiti, in functie de culoarea acestora

Trandafirii se gasesc in multe culori diferite, atat naturale, cat si obtinute cu ajutorul vopselurilor. Poti alege, pur si simplu, culoarea care iti place, sau poti tine cont de semnificatiile culorilor. Iata care sunt acestea.

Rosu

Trandafirii rosii au fost dintoteauna simbolul iubirii si al pasiunii, acestia fiind cei mai populari de Valentine’s Day, logodne sau nunti. Sunt cadoul ideal pentru sotie sau partenera de lunga durata.

Galben

Trandafirii galbeni simbolizeaza prietenia. Este culoarea ideala pentru a transmite mesajul “Esti un prieten grozav”! Totusi, daca esti intr-o relatie, acestia pot semnifica gelozia si infidelitatea.

Lavanda

Lavanda este o culoare mai putin obisnuita si exprima dragostea rafinata, adoratia si maretia sentimentelor.

Roz inchis

Cand vine vorba de roz, toti trandafirii au ceva in comun, simbolizand recunostinta, harul, bucuria sau admiratia. In cazul in care vrei sa ii transmiti celui mai bun prieten ca apreciezi relatia voastra, trandafirii roz inchis sunt cea mai buna alegere.

Roz

Aceasta este culoarea cea mai versatila dintre toate nuantele feminine, iar trandafirii de culoare roz mediu se pot oferi in nenumarate ocazii si se pot darui in semn de recunostinta, in semn de felicitare sau de apreciere.

Roz deschis

Trandafirii roz deschis simbolizeaza inocenta si aprecierea. Sunt un cadou minunat pentru mama, sora sau un prieten apropiat. Indica blandete, fiind o alegere buna pentru un cadou de compasiune intr-o ocazie trista.

Alb

Albul simbolizeaza puritatea, virginitatea si inocenta. Trandafirul alb este recunoscut si ca “floarea de mireasa”, simbolizand noile inceputuri.

Violet

Violetul este simbolul pasiunii intense, fiind o declaratie in forta de iubire.

Portocaliu

Trandafirii portocalii sunt un simbol al iubirii profunde combinata cu o prietenie de durata. Indica pasiune, energie si adoratie.

Somon

Trandafirii in culoarea somonului sunt o alegere potrivita daca vrei sa transmiti unei persoane cum te simti cu adevarat si sentimentele implica dorinta si emotie.

Crem

Cremul este mai subtil decat albul, simbolizand fascinatie si atentie pentru o persoana care te-a cucerit. Pot fi un simbol de multumire sau o mica atentie care sa aduca un zambet.

Visiniu

Trandafirul visiniu reprezinta pasiunea, iubirea, frumusetea inocenta si devotamentul profund. Ca si trandafirii rosii, cei visinii sunt florile ideale pentru partenerul pe care il iubesti.

Verde

Trandafirii verzi sunt naturali si reprezinta cei mai buni trandafiri pentru buchete, alaturi de cei salbatici. Verdele este culoarea cresterii, asa ca trandafirii verzi simbolizeaza abundenta, renasterea, vestile bune si noile inceputuri.

Albastru

Trandafirii albastri nu exista in mod natural, asa ca simbolizeaza misterul, imposibilul si unicitatea.

Negru

Trandafirii negri nu exsita nici ei in mod natural, dar se pot gasi in culori apropiate de negru, foarte inchise, cum ar fi violet sau visiniu. Trandafirii negri sunt cei mai greu de descifrat, ei aparand in nenumarate povesti. Pot simboliza misterul, misticismul, moartea sau doliul. Cu toate ca unele din aceste semnificatii sunt negative si unice, trandafirii negri arata extraordinar in aranjamente dedicate persoanelor non-traditionale si care nu vor sa sarbatoreasca Valentine’s Day.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului