Plante de apartament

# idei plante #udare plante #plante apartament

Ce faci cu plantele cand pleci in concediu? Metode ingenioase pentru a le uda in timp ce esti in vacanta

Te pregatesti sa pleci in concediu si nu ai pe nimeni care sa te ajute sa iti uzi plantele cat timp esti plecat in vacanta? Exista cateva metode simple care te pot ajuta sa iesi din aceasta situatie si sa iti gasesti plantele in siguranta si sanatoase cand revii acasa.

Iata cateva idei simple:

Lasa apa in farfuria ghiveciului

Uda plantele inainte de plecare si lasa apa si in farfuriile ghivecelor. Ele isi vor lua apa atunci cand vor avea nevoie. Vei observa cum apa va fi absorbita rapid, in maxima 10 minute, de catre pamant, asa ca este foarte posibil ca verifici pamantul si sa mai adaugi putina apa, acolo unde aceasta nu mai exista.

Ofera o floare persoanei dragi din viata ta

Udarea prin efectul de sera

Acopera planta si ghiveciul cu o punga transparenta de plastic, si stimuleaza astfel formarea efectului de sera. Indiferent de temperatura de afara, planta isi va pastra umezeala si nu va avea nevoie sa fie udata. Totusi, pentru ca are nevoie de oxigen, este indicat sa gauresti punga, in 5 - 7 locuri diferite, cu ajutorul unui ac sau a unei andrele.

Udarea cu ajutorul fitilului

Ai nevoie de un borcan plin cu apa si o bucata de dres. Inmoaie unul dintre colturile dresului in borcanul plin cu apa, iar celalat infinge-l bine in pamantul din ghiveci (aproximativ 5 - 8 centimetri).

De fiecare data cand va fi nevoie, iar pamantul va fi uscat, solul va absorbi apa cu ajutorul fitilului. De regula, un recipient cu 250 de ml, va ajunge pentru cel mult 10 zile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului