Plante de apartament

#plante de apartament #flori #gradina #cum au aparut florile

Cand au aparut florile pe Pamant

Originea Terrei continua sa fie un subiect indelung dezbatut si cercetat de oamenii de stiinta, dar la fel de interesant este si modul in care au aparut plantele cu flori pe pamant. Un amplu studiu, realizat de specialisti de la Universitatea de Stat din Pennsylvania, Universitatea din Florida, Universitatea din Georgia si Universitatea din California (SUA) arata ca originile florilor pe Pamant sunt mult mai indepartatate decat se credea pana acum.

Florile au o "vechime" de peste 200 de milioane de ani

Plantele au aparut pe Terra in urma cu peste 457 de milioane de ani si se considera ca au evoluat din alge, pe masura ce acestea au ocupat suprafata terestra. Plantele nu ar fi putut evolua, daca nu ar fi existat un strat suficient de consistent de ozon, care sa blocheze radiatiile si sa le permita sa se adapteze noilor conditii de viata.

Florile au aparut la milioane de ani distanta fata de plante. Pana acum, se credea ca primele fosile de flori au o "vechime" de aproximativ 130 de milioane de ani, insa noul studiu al cercetatorilor americani arata ca florile au o origine mult mai indepartata si ar ar fi aparut pe Pamant in urma cu peste 200 de milioane de ani.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au realizat o cercetare ampla asupra florii Amborella, unica urmasa in viata a primei plante cu flori.

Charles Darwin a numit aparitia florilor pe Terra "misterul abominabil", deoarece nu reusea sa isi explice cum si cand au ajuns plantele gimnosperme (fara flori) sa aiba inflorescente.

Acest "mister abominabil" este pe cale sa fie deslusit, deoarece oamenii de stiinta au descoperit ca stramosii Amborellei au aparut in urma cu 200 de milioane de ani, in urma unei duplicari de genom.

Amborella, o floare rara

Amborella trichopoda este o floare rara, care se gaseste doar in insula Noua Caledonie din Pacific. De fapt, este vorba despre un tufis cu flori alb-galbui. Structura DNA-ului arata ca aceasta floare ar putea fi liantul dintre gimnosperme si angiosperme (plante cu flori).

In viitor, cercetatorii vor realiza si alte studii, pentru a clarifica originea florilor pe Pamant. Pana atunci, noutatea consta in faptul ca acestea au o viata indelungata, de aproximativ 200 de milioane de ani.

Sursa foto:en.wikipedia.org

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului