Plante de apartament

#planta fantma #cactus fantoma #suculente #ingrijire

Cactusul fantoma – cum sa-l ingrijesti corect

Cactusul fantoma, sau Graptopetalum paraguayense, este o planta suculenta, usor de ingrijit si crescut chiar si de un incepator.

Ca orice planta suculente, cactusul fantoma are nevoie de ingrijiri minime. Daca ii indeplinesti cerintele de baza. Iata ce trebuie sa stii despre ingrijirea acestei plante suculente.

Asigura-i suficienta lumina

Planta fantoma are nevoie de lumina naturala pentru a creste armonios. In momentul in care nu primeste lumina suficienta, ii vor cadea frunzele. Asaza planta intr-un loc insorit, sau la fereastra, daca o tii in interior, pentru a beneficia de cat mai multa lumina.

Sol bine drenat

Ca orice planta suculenta, cacturusl fantoma are nevoie de un sol cu un drenaj bun, pentru mentinerea radacinilor. Ideal este sa folosesti un amestec de pietris, nisip si material organic precum turba. 

Udari rare

Cactusul fantoma nu are nevoie de udari dese, deoarece radacinile acestuia vor putrezi. Acesta are nevoie de udari o data pe saptamana in sezonul cald si o data la doua saptamani, chiar trei, in sezonul rece. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului