Plante de apartament

# rezistenta bujori # bujori taiati # trucuri bujori # bujori

Bujorii in vaza: Trucuri ca sa reziste mai mult

Ai primit un buchet de bujorii si vrei sa te bucuri de frumusetea si mirosul lor cat mai mult timp? Iata cateva trucuri care vor face ca bujorii taiati sa reziste mai mult in vaza.

Inainte sa ii pui in vas, taie-le tija aproximativ 2 cm. Taietura trebuie sa fie oblica, pentru a mari suprafata de absorbtie a apei.
In cazul in care bujorii au inceput sa se ofileasca in vaza, aplică- le un tratament de înviorare înainte de a le pune în vas. Umple cada cu apă rece şi scufundă-le în ea. Poţi menţine prospeţimea buchetului pulverizând apă pe flori.

Pentru a împiedica putrezirea tijelor, schimbă zilnic apa din vas. De asemenea, spală porţiunea de tijă care s-a aflat sub apă şi reîmprospătează tăietura.

Dacă florile sunt în stadiu de boboc, le poţi stimula deschiderea punând o linguriţă de zahăr în apa din vas. Un praf de sare de bucătărie (80 g de sare/1 l de apă) sau câteva picături de oţet vor păstra apa proaspătă mai mult timp.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare